Annyit kellett inniuk a szeszgyártó cégnél, hogy nem bírták tovább

életmód
2019 november 19., 05:20
comments 150

A Pernod Ricard nevű francia, szeszesitalokat gyártó cég alkalmazottai egymás után panaszkodnak arra, hogy a munkahelyükön folyamatosan alkoholfogyasztásra kényszerítik őket. Egy korábbi dolgozójuk azt állítja, napi tizenkét pohár ánizslikőrt kellett magába döntenie, és részegen volt kénytelen hazavezetni. Van, aki három napon át tartó, folyamatos ivászatokról számolt be. 

Egy alkalmazott szerint ebédidőben, megbeszélések után és esténként, sőt ügyfelek jelenlétében is szokás volt piálni. Állítása szerint a sok alkoholtól hallucinációi lettek, és hangokat hall, pedig sokszor inkább egy növényre öntötte az italt. „Ilyen a cég kultúrája. Ha nemet mondasz, nem nézik jó szemmel” - mondta. 

photo_camera Alexandre Ricard, a Pernod Ricard cég vezetője  Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Ezek után betegszabadságra ment, majd amikor visszatért, a főnöke máris megkínálta egy pohárkával. „Ne szórakozz már, nem a Perrier-nél dolgozol!” - unszolta.

„Tizenkét pastis-t is megittam egy nap. Akár balesetet is okozhattam volna, megölhettem volna magam, vagy valaki mást” - mondta egy másik korábbi alkalmazott.

Mindez az után került nyilvánosságra, hogy a cég egyik beosztottja szeptemberben bírósághoz fordult, mondván, beteg lett a túl sok alkoholtól. A Pernod Ricard szóvivője szerint a beosztottak maguk döntöttek arról, hogy inni akarnak-e, és ha igen, mennyit. „Senki sem utasította vagy biztatta őket erre.”

A bírósági döntés a hónap végén várható. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.