Csaknem 50 milliárd forinttal finanszíroz a jegybank kormányközeli cégeket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen majdnem 50 milliárd forint értékben vásárolt kötvényeket Mészáros Lőrinc, Szíjj Lászó, Garancsi István, Jászai Gellért és Tiborcz István cégeitől, írja az mfor.hu

Ráadásul ez még több is lehet, hiszen egyelőre nem tudni, hogy a jegybank mennyit jegyzett le Bárány László cége, a Baromfi-Coop által hétfőn 29,4 milliárd forintért értékesített kötvényekből. Hétfőn a Schmidt Mária befolyása alatt álló BIF is csatlakozott a kibocsátók táborához.

A júliusban indult kötvényprogramot kifejezetten a nagyvállalatoknak szánták, és legalább egymilliárd forintos kibocsátási összeget határoztak meg, amire az MNB szerint 100-150 magyarországi cég képes. 

Az MNB tájékoztatása szerint eddig majdnem 150 cég regisztrált a programba, közülük 26-an kaptak hitelminősítést, majd 22-en eddig majdnem 400 milliárd forint értékű növekedési kötvény kibocsátásáról döntöttek. Ott van köztük az Opus Global (Mészáros Lőrinc), a Duna Aszfalt (Szíjj László), a 4iG (Jászai Gellért), az Appeninn (Tiborcz István), a Market Építő (Garancsi István), a Baromfi-Coop (Bárány László) és a BIF (Schmidt Mária) is. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.