Csaknem 50 milliárd forinttal finanszíroz a jegybank kormányközeli cégeket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen majdnem 50 milliárd forint értékben vásárolt kötvényeket Mészáros Lőrinc, Szíjj Lászó, Garancsi István, Jászai Gellért és Tiborcz István cégeitől, írja az mfor.hu

Ráadásul ez még több is lehet, hiszen egyelőre nem tudni, hogy a jegybank mennyit jegyzett le Bárány László cége, a Baromfi-Coop által hétfőn 29,4 milliárd forintért értékesített kötvényekből. Hétfőn a Schmidt Mária befolyása alatt álló BIF is csatlakozott a kibocsátók táborához.

A júliusban indult kötvényprogramot kifejezetten a nagyvállalatoknak szánták, és legalább egymilliárd forintos kibocsátási összeget határoztak meg, amire az MNB szerint 100-150 magyarországi cég képes. 

Az MNB tájékoztatása szerint eddig majdnem 150 cég regisztrált a programba, közülük 26-an kaptak hitelminősítést, majd 22-en eddig majdnem 400 milliárd forint értékű növekedési kötvény kibocsátásáról döntöttek. Ott van köztük az Opus Global (Mészáros Lőrinc), a Duna Aszfalt (Szíjj László), a 4iG (Jászai Gellért), az Appeninn (Tiborcz István), a Market Építő (Garancsi István), a Baromfi-Coop (Bárány László) és a BIF (Schmidt Mária) is. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.