Megvádolhatják Epstein két börtönőrét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vád alá helyezhetik az Egyesült Államokban azt a két börtönőrt, akik szolgálatban voltak, mikor a gyereklányokból szexhálózatot építő, emberkereskedelemmel és pedofíliával vádolt Jeffrey Epstein öngyilkos lett manhattani cellájában. Az amerikai hatóságok szerint a börtönőröket felelősség terhelheti Epstein haláláért, ugyanis nem ellenőrizték megfelelően a rab celláját.

A New York Times szerint a két börtönőrt meghallgatásra idézték be egy New York-i bíróságra.

Ez lehet az első vádemelés a vizsgálatban, amit Epstein halála ügyében indítottak. A férfi egyébként a rendelkezésre álló adatok szerint felakasztotta magát a börtöncellájában. Az eset komoly felzúdulást váltott ki az Egyesült Államokban, sokan ugyanis azt várták, hogy Epstein a vallomásában az amerikai elit több tagját is megnevezheti, mint olyan embereket, akik kapcsolatba kerültek az általa működtetett szexhálózattal. (New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.