Megvádolhatják Epstein két börtönőrét

külföld
2019 november 19., 14:25
comments 51

Vád alá helyezhetik az Egyesült Államokban azt a két börtönőrt, akik szolgálatban voltak, mikor a gyereklányokból szexhálózatot építő, emberkereskedelemmel és pedofíliával vádolt Jeffrey Epstein öngyilkos lett manhattani cellájában. Az amerikai hatóságok szerint a börtönőröket felelősség terhelheti Epstein haláláért, ugyanis nem ellenőrizték megfelelően a rab celláját.

A New York Times szerint a két börtönőrt meghallgatásra idézték be egy New York-i bíróságra.

Ez lehet az első vádemelés a vizsgálatban, amit Epstein halála ügyében indítottak. A férfi egyébként a rendelkezésre álló adatok szerint felakasztotta magát a börtöncellájában. Az eset komoly felzúdulást váltott ki az Egyesült Államokban, sokan ugyanis azt várták, hogy Epstein a vallomásában az amerikai elit több tagját is megnevezheti, mint olyan embereket, akik kapcsolatba kerültek az általa működtetett szexhálózattal. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.