Megvádolhatják Epstein két börtönőrét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vád alá helyezhetik az Egyesült Államokban azt a két börtönőrt, akik szolgálatban voltak, mikor a gyereklányokból szexhálózatot építő, emberkereskedelemmel és pedofíliával vádolt Jeffrey Epstein öngyilkos lett manhattani cellájában. Az amerikai hatóságok szerint a börtönőröket felelősség terhelheti Epstein haláláért, ugyanis nem ellenőrizték megfelelően a rab celláját.

A New York Times szerint a két börtönőrt meghallgatásra idézték be egy New York-i bíróságra.

Ez lehet az első vádemelés a vizsgálatban, amit Epstein halála ügyében indítottak. A férfi egyébként a rendelkezésre álló adatok szerint felakasztotta magát a börtöncellájában. Az eset komoly felzúdulást váltott ki az Egyesült Államokban, sokan ugyanis azt várták, hogy Epstein a vallomásában az amerikai elit több tagját is megnevezheti, mint olyan embereket, akik kapcsolatba kerültek az általa működtetett szexhálózattal. (New York Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.