Megvádolhatják Epstein két börtönőrét

külföld
2019 november 19., 14:25
comments 51

Vád alá helyezhetik az Egyesült Államokban azt a két börtönőrt, akik szolgálatban voltak, mikor a gyereklányokból szexhálózatot építő, emberkereskedelemmel és pedofíliával vádolt Jeffrey Epstein öngyilkos lett manhattani cellájában. Az amerikai hatóságok szerint a börtönőröket felelősség terhelheti Epstein haláláért, ugyanis nem ellenőrizték megfelelően a rab celláját.

A New York Times szerint a két börtönőrt meghallgatásra idézték be egy New York-i bíróságra.

Ez lehet az első vádemelés a vizsgálatban, amit Epstein halála ügyében indítottak. A férfi egyébként a rendelkezésre álló adatok szerint felakasztotta magát a börtöncellájában. Az eset komoly felzúdulást váltott ki az Egyesült Államokban, sokan ugyanis azt várták, hogy Epstein a vallomásában az amerikai elit több tagját is megnevezheti, mint olyan embereket, akik kapcsolatba kerültek az általa működtetett szexhálózattal. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt