Egy egymillió dolláros Picassót lehet nyerni egy francia sorsjátékon

Egy francia sorsjáték szerencsés nyertese januárban akár egy egymillió euróra (~330 millió forintra) becsült Picasso festményt - az egyik csendéletét a sokból, az MTI leírása szerint azt, amin egy abszintes üveg és egy újság látható (címlapképünk illusztráció, nem a kisorsolandó képet ábrázolja) - is hazaviheti. A sorsjáték szervezői kétszázezer sorsjegyet terveznek értékesíteni darabonként száz euróért 2020. január 6-ig, hogy az így összegyűlő 20 millió euróból a Care in Africa segélyszervezetet támogassák.

A festmény jelenleg a párizsi Picasso Múzeumban látható.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.