Felszámolták a szatymazi droglabort

bűnügy
2019 november 21., 08:24
comments 32

Több helyszínen tartottak kutatást a Csongrád megyei nyomozók, melynek során nagyobb mennyiségű amfetamint és új pszichoaktív anyagot foglaltak le, közölte a police.hu csütörtök reggel. A beszámoló szerint a kartell felépítése úgy nézett ki, hogy

  • K. Éva és K. Lászlóné 2019. márciusától napi rendszerességgel, szervezetten értékesítettek úgynevezett dizájner drogokat több szegedi fogyasztó részére. 
  • Az új pszichoaktív anyagot V. Éva és J. Zoltán egy szatymazi hétvégi házban dolgozta fel, 
  • majd azt V. Éva juttatta el a kereskedelmet bonyolító társainak és más fogyasztóknak.

A nyomozók kedden rohanták le a szatymazi házat, ahol "egy kábítószer készítésére alkalmas labort találtak, amely amfetamin előállítására, valamint új pszichoaktív anyag feldolgozására szolgált." Találtak

  • 89 gramm amfetamint,
  • kábítószer gyártásához szükséges vegyszereket,
  • valamint készpénzt, 

Majd meglátogattak két szegedi ingatlant, amikben összesen 44 darab kábító hatású anyaggal átitatott papírlapot foglaltak le.

link Forrás

A három nőt és a férfi előállították, és kihallgatásukat követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.