Január végén dönt a Fideszről az Európai Néppárt

külföld
2019 november 21., 11:07
comments 121

Január végéig szeretné lezárni a kérdést, és dönteni a Fidesz sorsáról az Európai Néppártban, mondta újságíróknak a szerdán megválasztott pártelnök Zágrábban. A Politico szerint a néppárti bölcsek december elején még találkoznak Orbán Viktorral Budapesten, majd elkészítik jelentésüket, amit megvitat a Néppárt. Tusk elmondta, hogy

bár Orbán "nagyon közeli barát" volt, de nem tudott azonosulni a magyar kormányfő "ötleteivel," mint például az illiberálás demokrácia. 

ötleteivel képviselt "ötletekkel", különös tekintettel az "liberális demokráciájára".

Világos és egyértelmű jelzéseket várnak a Fidesztől, mondta Manfred Weber, az európai parlamenti frakcióvezetője a lengyel hírügynökségnek, amit a Népszava szemlézett. Szerinte a Néppárt nem változtat politikáján, a Fidesznek kell egyértelműen jeleznie, hogy együtt akar-e dolgozni velük. 

"Ha Orbán Viktor részt akar venni a következő kongresszusunkon, ha azt szeretné, hogy ismét tiszteletet vívjon ki Európában, akkor megfelelő jelzéseket kell küldenie. Ilyen jelzéseket még nem kaptunk",

mondta Weber. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.