Január végén dönt a Fideszről az Európai Néppárt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Január végéig szeretné lezárni a kérdést, és dönteni a Fidesz sorsáról az Európai Néppártban, mondta újságíróknak a szerdán megválasztott pártelnök Zágrábban. A Politico szerint a néppárti bölcsek december elején még találkoznak Orbán Viktorral Budapesten, majd elkészítik jelentésüket, amit megvitat a Néppárt. Tusk elmondta, hogy

bár Orbán "nagyon közeli barát" volt, de nem tudott azonosulni a magyar kormányfő "ötleteivel," mint például az illiberálás demokrácia. 

ötleteivel képviselt "ötletekkel", különös tekintettel az "liberális demokráciájára".

Világos és egyértelmű jelzéseket várnak a Fidesztől, mondta Manfred Weber, az európai parlamenti frakcióvezetője a lengyel hírügynökségnek, amit a Népszava szemlézett. Szerinte a Néppárt nem változtat politikáján, a Fidesznek kell egyértelműen jeleznie, hogy együtt akar-e dolgozni velük. 

"Ha Orbán Viktor részt akar venni a következő kongresszusunkon, ha azt szeretné, hogy ismét tiszteletet vívjon ki Európában, akkor megfelelő jelzéseket kell küldenie. Ilyen jelzéseket még nem kaptunk",

mondta Weber. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.