Lecsaptak a szekszárdi állatvásárra: 104 sertésből száz nem volt lepapírozva

ÁLLAT
2019 november 21., 10:27
comments 83

Egy szekszárdi állatvásáron tartottak helyszíni ellenőrzést a Nébih ellenőrei még múlt hétvégén, és botrányos állapotokat találtak. A hivatal beszámolója szerint 

az ellenőrzött 104-ből 100 sertés – a jogszabályban előírtak ellenére – jelöletlen volt. 

Például ennek az egyednek sem volt érvényes Sertés Szállítólevele, sem Állategészségügyi Bizonyítványa, sem Állattartói Nyilatkozata.

A hatóság a jelöletlen állatokat a helyszínen megjelölte, továbbá elrendelte azok elkülönítését és forgalomba hozataluk azonnali hatályú korlátozását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.