Németh Szilárd szerint "társadalmi konszenzus" mellett emelték meg a Honvédség behívhatósági korhatárát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Europában sehol nem volt ilyen," ott jellemzően 50 és 65 év között van a potenciális hadkötelesek korhatára, indokolta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, hogy

miért emelték meg a behívhatósági korhatárt 40-ről 50 évre.

Németh Szilárd szerint ezzel a döntéssel 850 ezerrel emelték a potenciális hadkötelesek számát, akiket békeidőben nem, csak rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet esetén lehet behívni a hadseregbe. Hozzátette:

"ebben egyébként teljes egészében társadalmi konszenzus van. Tehát azok a férfi emberek, akik ötvenévesek, azok még szívesen vállalják adott esetben, ha szükséges természetesen, vállalják azt a kötelezettségüket önként is, hogy a haza fegyveres szolgálatát elvégezzék és megvédjék a családjaikat, megvédjék az ország szuverenitását.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.