Németh Szilárd szerint "társadalmi konszenzus" mellett emelték meg a Honvédség behívhatósági korhatárát

"Europában sehol nem volt ilyen," ott jellemzően 50 és 65 év között van a potenciális hadkötelesek korhatára, indokolta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, hogy

miért emelték meg a behívhatósági korhatárt 40-ről 50 évre.

Németh Szilárd szerint ezzel a döntéssel 850 ezerre emelték a potenciális hadkötelesek számát, akiket békeidőben nem, csak rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet esetén lehet behívni a hadseregbe. Hozzátette:

"ebben egyébként teljes egészében társadalmi konszenzus van. Tehát azok a férfi emberek, akik ötvenévesek, azok még szívesen vállalják adott esetben, ha szükséges természetesen, vállalják azt a kötelezettségüket önként is, hogy a haza fegyveres szolgálatát elvégezzék és megvédjék a családjaikat, megvédjék az ország szuverenitását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.