Németh Szilárd szerint "társadalmi konszenzus" mellett emelték meg a Honvédség behívhatósági korhatárát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Europában sehol nem volt ilyen," ott jellemzően 50 és 65 év között van a potenciális hadkötelesek korhatára, indokolta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, hogy

miért emelték meg a behívhatósági korhatárt 40-ről 50 évre.

Németh Szilárd szerint ezzel a döntéssel 850 ezerrel emelték a potenciális hadkötelesek számát, akiket békeidőben nem, csak rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet esetén lehet behívni a hadseregbe. Hozzátette:

"ebben egyébként teljes egészében társadalmi konszenzus van. Tehát azok a férfi emberek, akik ötvenévesek, azok még szívesen vállalják adott esetben, ha szükséges természetesen, vállalják azt a kötelezettségüket önként is, hogy a haza fegyveres szolgálatát elvégezzék és megvédjék a családjaikat, megvédjék az ország szuverenitását.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.