Nyolc évet kaphat, mert leütött egy utcán hugyozó részeget

bűnügy
2019 november 21., 09:10
comments 358

"Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a 35 éves férfi ellen, aki úgy megütött egy, a járdán vizelő ittas férfit, hogy az koponyatörést szenvedett," tájékoztatta az MTI-t a fővárosi főügyész. Ibolya Tibor beszámolója szerint az eset még tavaly szeptember 17-én történt a XXI. kerületben. A férfi gyermekével sétált,

"amikor felfigyelt a 75 éves, a járdán vizelő ittas férfira. Kérdőre vonta, és emiatt szóváltásba keveredtek egymással."

Majd "közepes erővel" megütötte, mire a férfi úgy elesett, hogy életveszélyes koponyatörést és agyzúzódást szenvedett. A támadó azonnal mentőt hívott. Az idős férfit kórházba szállították, ahol szakszerű ellátást kapott, azonban a fejsérülésétől függetlenül, korábban kialakult szívproblémái miatt elhunyt.

A főügyész hozzátette: a vádirat szerint életveszélyt okozó testi sértés bűntettét követte el, amiért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.