A világ valószínűleg legnagyobb, hatméteres Kisjézus-szobra inkább Phil Collins-szobornak tűnik

Tbg
vallás
2019 november 22., 12:46

Igazi pénteki hírről számolt be a Guardian: nemcsak hogy elkészült a világ feltehetően legnagyobb, gyermek Jézust ábrázoló szobra – a kisded ebben az inkarnációjában 900 kg körüli –, hanem sokak legnagyobb örömére, Phil Collinsra, a Genesis dobosára, majd szólóban is sikeres énekesre hasonlít.

A szobor méretei azért ilyen impozánsak – számolt be a megrendelő, Humberto Rodrigeuez tiszteletes –, mert arra kérte a művészt, valahogy töltse ki a templomban szabadon maradt, nyolc méter magas teret. Roman Salvador szobrász úgy látta, erre egy gyermek szobra a legalkalmasabb, a La EpifanÍa del Señor új Jézusa így 6,5 méter magas lett.

link Forrás

A mexikói közönség azonban nemcsak a méreteknek örült meg, hanem annak is, hogy felfedezni vélték benne a Genesis sztárjának, Phil Collinsnak arcvonásait, számolt be a El Sol del Puebla.

Az is lehet, hogy a Collins-Jézus-szobor világrekorder: a helyi pap már felvette a kapcsolatot a Guinnes rekordokkal, hogy hitelesítsék az eredményt. A jelenlegi legnagyobb Kisjézus-szobor 4,8 méter magas és 299 kg. Ha a guadelupe-i szobor valami okból mégsem hitelesíthető világrekordként, mint Kisjézus-ábrázolás, a világ legnagyobb Phil Collins-szobra még mindig lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.