Szakács Árpád visszatért, és nekiesett a „tízmilliárdokkal megtámogatott, kínosan amatőr” fideszes művészeknek

POLITIKA
2019 november 22., 09:29
comments 208
Jobbra Toót-Holló Tamás, a Mediaworks központi online szerkesztőség főszerkesztőjeként a MediaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztősége nevében átveszi az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől a pályázat díjátadó ünnepségén az Országházban 2019. szeptember 10-én.
photo_camera Szakács Árpád, a MediaWorks Hungary Zrt. központi print szerkesztőségének főszerkesztője az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíj átadásán az Országházban 2019. szeptember 10-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Átadták tegnap este a Lovas István Társaság által megalapított Lovas István-sajtódíjat a budai Szent Margit Gimnázium dísztermében - tudósít a Magyar Nemzet a lapban tavaly nagy kultúrharcos-feljelentős sorozatot publikáló Szakács Árpád elismeréséről. 

„Magyarországon ma a balliberális világkép emberkísérletének programja zajlik, ezt segíti a kultúra minden területe, a film, a képzőművészet, a könyvkiadás, a színház és a zene” – hangsúlyozta a díjazott, amúgy a NER kilencedik évében. Ezek után azonban váratlan fordulattal a saját táboráról fogalmazott meg kritikát. Szerinte a kulturális téren hiányoznak a győzelmek, sőt a csaták is: 

„Miközben a másik oldal forradalmi narratívában él, addig a saját, tízmilliárdokkal megtámogatott köreink a legjobb esetben is minden hatás nélküli, kínosan amatőr látszatcselekvéssel próbálják elfedni a semmittevést.”

„Szakács Árpád megköszönve az elismerést elmondta, Lovas István munkássága már gyerekként nagy hatással volt rá” - írja az Origo, amely a díjátadóról beszámoló számos fideszes médiumhoz hasonlóan kifelejtette a fenti kritikus mondatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.