Németh Sándor a jóga-botrányról: Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleményszabadságunkkal

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Hit Rádió hosszú, háromnegyed órás interjúban reagáltatta a jóga-botrányra a gyülekezet vezetőjét. Németh Sándor a múlt hétvégi összejövetelen beszélt arról, hogy

a jógázás egyáltalán nem egészséges dolog. Mint kifejtette, a jóga ugyanis a keleti okkult világnézet része, mely eredendően a démonok tiszteletére volt szánva, és ettől nem lehet elvonatkoztatni.

Németh szerint hecckampány folyik ellene azért, hogy ő és más lelkészek 

"ne beszéljenek, ne mondjanak véleményt közéleti dolgokról. Én azt gondolom, hogy elsősorban erről van szó. Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleményszabadságunkal. Ezt persze nem fogjuk, én legalábbis személyesen magamévá tenni."

"A keresztény teológiának van démonológia ága, nemcsak a Hit Gyülekezetében, hanem a katolikus egyházban is. (...) Ez az érdekes, hogy amikor egy keresztény beszél erről vagy a Hit Gyülekezete, akkor olyan nevetséges dolognak tűnik számukra," mondta Németh. 

"Azt gondolom, hogy ebben sok a bizonytalanság. Ha olyan biztosak lennének a jógaoktatók az igazukban, akkor ugyanúgy viselkednének, mint a keresztények. A mi hitünket világszerte üldözik. Az igazi keresztények nem félnek attól, hogy a hitüket meg tudják semmisíteni,"

tette hozzá. Szerinte a keresztények megtanulták, hogy a valláskritikát el kell tűrni, el kell szenvedni. Németh kijelentette:

"azt gondolom, hogy Indiában a valláskritikával kapcsolatosan nincs olyan szabadság, mint Magyarországon."

"Soha nem jógáztam,"

szögezte le. Arra, hogy a jógázást elítélő mondataira India budapesti nagykövetsége közleményt adott ki, úgy reagált, hogy "ebbe nem kéne" beleszólniuk.

"Európában vagyunk tudtommal. Még Magyarország viszonylag szuverén ország. Nyilván, ha indiai állampolgár lennék, más lenne a helyzetem. De nagyon örülnék neki, hogy Magyarországon továbbra is szabadon lehessen kritizálni a vallásokat. Nemcsak a Hit Gyülekezetét, hanem akár ba uddhizmust, hinduizmust, krisnásokat, minden vallást."

A Hit Rádiónak adott interjú teljes egészében:

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.