Németh Sándor a jóga-botrányról: Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleményszabadságunkkal

vallás
2019 november 23., 08:12
comments 451

A Hit Rádió hosszú, háromnegyed órás interjúban reagáltatta a jóga-botrányra a gyülekezet vezetőjét. Németh Sándor a múlt hétvégi összejövetelen beszélt arról, hogy

a jógázás egyáltalán nem egészséges dolog. Mint kifejtette, a jóga ugyanis a keleti okkult világnézet része, mely eredendően a démonok tiszteletére volt szánva, és ettől nem lehet elvonatkoztatni.

Németh szerint hecckampány folyik ellene azért, hogy ő és más lelkészek 

"ne beszéljenek, ne mondjanak véleményt közéleti dolgokról. Én azt gondolom, hogy elsősorban erről van szó. Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleményszabadságunkal. Ezt persze nem fogjuk, én legalábbis személyesen magamévá tenni."

link Forrás

"A keresztény teológiának van démonológia ága, nemcsak a Hit Gyülekezetében, hanem a katolikus egyházban is. (...) Ez az érdekes, hogy amikor egy keresztény beszél erről vagy a Hit Gyülekezete, akkor olyan nevetséges dolognak tűnik számukra," mondta Németh. 

"Azt gondolom, hogy ebben sok a bizonytalanság. Ha olyan biztosak lennének a jógaoktatók az igazukban, akkor ugyanúgy viselkednének, mint a keresztények. A mi hitünket világszerte üldözik. Az igazi keresztények nem félnek attól, hogy a hitüket meg tudják semmisíteni,"

tette hozzá. Szerinte a keresztények megtanulták, hogy a valláskritikát el kell tűrni, el kell szenvedni. Németh kijelentette:

"azt gondolom, hogy Indiában a valláskritikával kapcsolatosan nincs olyan szabadság, mint Magyarországon."

link Forrás

"Soha nem jógáztam,"

szögezte le. Arra, hogy a jógázást elítélő mondataira India budapesti nagykövetsége közleményt adott ki, úgy reagált, hogy "ebbe nem kéne" beleszólniuk.

"Európában vagyunk tudtommal. Még Magyarország viszonylag szuverén ország. Nyilván, ha indiai állampolgár lennék, más lenne a helyzetem. De nagyon örülnék neki, hogy Magyarországon továbbra is szabadon lehessen kritizálni a vallásokat. Nemcsak a Hit Gyülekezetét, hanem akár ba uddhizmust, hinduizmust, krisnásokat, minden vallást."

link Forrás

A Hit Rádiónak adott interjú teljes egészében:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.