Fillérekért lehet megszállni egy japán hotelben, ha nem zavar, hogy közben közvetítenek a neten

külföld
2019 november 24., 08:33
comments 85

A japán Fukuoka városában lévő szállodát a 27 éves Tetsuya Inoue családi vállalkozásként örökölte, előtte a nagymamája volt a tulajdonos. A problémát az okozta, hogy a hotel nem volt igazán felkapott, ezért az új tulaj érezte, hogy valami új ötletre lett szükség. Ebből született meg a lehetőség, hogy az Asahi Ryokan szálló vendégeinek ezentúl lehetősége van arra, hogy egy éjszakáért mindössze 100 jent, azaz átszámítva 280 forintot fizessenek, ha cserébe beleegyeznek, hogy teljes ottlétüket élőben közvetítik az interneten, írja a CNN

link Forrás

Inoue elmondása szerint a bekamerázott 8-as szobában csak a képet közvetítik, így a vendégeknek attól nem kell tartaniuk, hogy beszélgetéseiket is követhetik a távolból. A vendégek ezenkívül lekapcsolhatják a villanyt, ha úgy tartja kedvük, és a fürdőszoba sincs bekamerázva. 

Az akció múlt hónapban indult, és eddig négy vendég élt a lehetőséggel. Inoue elmondása szerint szállójuk az olcsóbb, egyszerűbb vendéglátóhelyek közé tartozik a környéken, és muszáj volt kitaláljon valamit, hogy végre beszéljenek róla. A tulajdonos úgy látja, hogy a fiatalokat ma már nem nagyon foglalkoztatja a zavartalan privátszféra kérdése, megszokták, hogy állandóan kamerák veszik őket.

A Youtube-csatornának már szép számmal akadnak feliratkozói, Inoue most arra vár, hogy összejöjjön elég megnézett videó, hogy végre hirdetéseket is feladhasson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.