Holtan találták Goo Harát

külföld
2019 november 24., 16:25

A szöuli rendőrség közleménye szerint a 28 éves énekesnő, Goo Hara holttesté a lakasában találták meg vasárnap este. Goo korábban az igen népszerű K-Pop zenekar, a Kara tagja volt. 

photo_camera Fotó: Hu wencheng/Imaginechina

Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a halálát, ugyanakkor Goo-t fél évvel ezelőtt eszméletlenül találta meg otthonában a menedzsere, és a helyi sajtó akkor öngyilkossági kísérletről írt. Az énekesnő később elnézést kért a rajongóitól, és nemrég elindította szóló projektjét is, melyhez egy japán turné is társult.

Goo tavaly feljelentette volt barátját, mivel a férfi azzal fenyegette, hogy nyilvánosságra fogja hozni a kettejük szexelésértől készített felvételt, melyet a nő tudta nélkül rögzített. Dél-Koreában óriási ütemben terjed, hogy nőkről titokban videófelvételeket készítenek, illetve utána ezeket online közzéteszik férfiak. Olyannyira, hogy sokan már kormányzati fellépést is kértek a szigorúbb büntetési tételek meghatározásáért. 2017-ben több mint 6400 esetben fordultak sértettek a rendőréghez. 

link Forrás

Goo halála pár héttel egy barátja, a szintén K-pop sztár halála után történt: Sulli, az f(x) korábbi tagja többször beszélt a mentális problémáiról, és halála rávilágított arra a tényre is, hogy a K-pop sztárjai a hírnév mellett milyen mértékű online gyűlöletnek is ki vannak téve. 

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget a 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, illetve ezen az oldalon tájékozódhat