Romlott kecskebelsőségbe csomagolva akart 120 millió forintnyi drogot csempészni egy 71 éves alaszkai férfi

2019 november 24., vasárnap 7:00
38

Szerdán letartóztattak egy alaszkai férfit, aki 400 ezer dollárnyi, azaz több mint 120 millió foritnyi értékben próbált meg kábítószert csempészni. Úgy, hogy a drogot romlott kecskebelsőségbe rejtette el, és úgy próbált meg repülőre szállni, írja az AP.

A rajtaütés ugyan szerdán történt, de a hatóságok csak szombaton hozták nyilvánosságra, hogy a 71 éves férfi, Cenen Placencia egy nagy hűtőtáskával érkezett meg a reptérre. A jegyzőkönyvek szerint a férfi hozzájárult a táska átkutatásához, melyben különféle fagyasztott húsokat találtak a hatóságok.

A húsnak erős, romlott szaga volt, de a rendőrkutyát így sem sikerült átverni, és jelezte, hogy lehet ott még valami. Az alaszkai férfi ekkor visszavonta jóváhagyását a kutatáshoz, úgyhogy a hatóságoknak előbb egy engedélyt kellett szerezniük, hogy folytathassák a munkát. De amikor ez megjött, szétszedték a húst, melyben 740 grammnyi heroint és 389 gramm methamphetamint találtak.

Placenciát őrizetbe vették. Az idős férfi azt állította, hogy ő maga csomagolta el a húst, de nem tudott a drogokról. Állítása szerint a kecskebelsősésget egy kaliforniai gazdától vette 140 dollárért, és saját fogyasztásra szánta. Azóta kiderült, hogy az alaszkai hatóságok előtt nem volt ismeretlen a férfi, aki ellen már februárban nyomozás indult, márciusban pedig egyszer már foglaltak le kábítószert az otthonában, de abból az ügyből még nem lett vádemelés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt