Romlott kecskebelsőségbe csomagolva akart 120 millió forintnyi drogot csempészni egy 71 éves alaszkai férfi

életmód
2019 november 24., 07:00
comments 38

Szerdán letartóztattak egy alaszkai férfit, aki 400 ezer dollárnyi, azaz több mint 120 millió foritnyi értékben próbált meg kábítószert csempészni. Úgy, hogy a drogot romlott kecskebelsőségbe rejtette el, és úgy próbált meg repülőre szállni, írja az AP.

A rajtaütés ugyan szerdán történt, de a hatóságok csak szombaton hozták nyilvánosságra, hogy a 71 éves férfi, Cenen Placencia egy nagy hűtőtáskával érkezett meg a reptérre. A jegyzőkönyvek szerint a férfi hozzájárult a táska átkutatásához, melyben különféle fagyasztott húsokat találtak a hatóságok.

A húsnak erős, romlott szaga volt, de a rendőrkutyát így sem sikerült átverni, és jelezte, hogy lehet ott még valami. Az alaszkai férfi ekkor visszavonta jóváhagyását a kutatáshoz, úgyhogy a hatóságoknak előbb egy engedélyt kellett szerezniük, hogy folytathassák a munkát. De amikor ez megjött, szétszedték a húst, melyben 740 grammnyi heroint és 389 gramm methamphetamint találtak.

Placenciát őrizetbe vették. Az idős férfi azt állította, hogy ő maga csomagolta el a húst, de nem tudott a drogokról. Állítása szerint a kecskebelsősésget egy kaliforniai gazdától vette 140 dollárért, és saját fogyasztásra szánta. Azóta kiderült, hogy az alaszkai hatóságok előtt nem volt ismeretlen a férfi, aki ellen már februárban nyomozás indult, márciusban pedig egyszer már foglaltak le kábítószert az otthonában, de abból az ügyből még nem lett vádemelés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.