Romlott kecskebelsőségbe csomagolva akart 120 millió forintnyi drogot csempészni egy 71 éves alaszkai férfi

2019 november 24., vasárnap 7:00
40

Szerdán letartóztattak egy alaszkai férfit, aki 400 ezer dollárnyi, azaz több mint 120 millió foritnyi értékben próbált meg kábítószert csempészni. Úgy, hogy a drogot romlott kecskebelsőségbe rejtette el, és úgy próbált meg repülőre szállni, írja az AP.

A rajtaütés ugyan szerdán történt, de a hatóságok csak szombaton hozták nyilvánosságra, hogy a 71 éves férfi, Cenen Placencia egy nagy hűtőtáskával érkezett meg a reptérre. A jegyzőkönyvek szerint a férfi hozzájárult a táska átkutatásához, melyben különféle fagyasztott húsokat találtak a hatóságok.

A húsnak erős, romlott szaga volt, de a rendőrkutyát így sem sikerült átverni, és jelezte, hogy lehet ott még valami. Az alaszkai férfi ekkor visszavonta jóváhagyását a kutatáshoz, úgyhogy a hatóságoknak előbb egy engedélyt kellett szerezniük, hogy folytathassák a munkát. De amikor ez megjött, szétszedték a húst, melyben 740 grammnyi heroint és 389 gramm methamphetamint találtak.

Placenciát őrizetbe vették. Az idős férfi azt állította, hogy ő maga csomagolta el a húst, de nem tudott a drogokról. Állítása szerint a kecskebelsősésget egy kaliforniai gazdától vette 140 dollárért, és saját fogyasztásra szánta. Azóta kiderült, hogy az alaszkai hatóságok előtt nem volt ismeretlen a férfi, aki ellen már februárban nyomozás indult, márciusban pedig egyszer már foglaltak le kábítószert az otthonában, de abból az ügyből még nem lett vádemelés.