Vác új vezetése a beígért sportcsarnok helyett inkább egészségügyre és felújításokra költené azt a pénzt

politika
2019 november 24., 13:57
comments 61

A 24.hu ír arról, hogy Vác új városvezetése köszöni szépen, de inkább nem kérne abból a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokból, melynek felépítésére 2017 végén ítélt oda a kormány 5 milliárd forintot. 

A városvezetés idén októberig fideszes volt, de a választásokon fordult a kocka, és a lap cikke szerint az új önkormányzat gazdasági – városfejlesztési bizottságának első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását. 

A képviselőtestület a jövő héten ül majd össze, ekkor születhet meg a végső döntés, de a bizottság már kijelölte az irányt: sportcsarnok helyett másra kérnek majd pénzt a kormánytól. 

A hírről Facebook-oldalán írt Matkovich Ilona, Vác új polgármestere, aki elmondta, egy ekkora sportcsarnokot a város nem tudna fenntartani. 

„Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak. Ezekből néhány: az iskolaváros tereinek rendezése, a Madách giminek új tornaterem létesítése, a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése, SZTK felújítása, kórház mellett parkolók építése, a városi strandfürdő és a Madách Imre Művelődési Központ felújítása, a férfi kézilabdacsarnok befejezése.” – írta még erről. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.