Elon Musk megmagyarázta, miért törhetett be az új Tesla törhetetlennek gondolt üvege

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A múlt hét végén mutatták be a Tesla új járművét, a Cybertruck névre keresztelt monstrumot, és a bemutató meglehetősen emlékezetessé sikeredett, miután a vállalat vezető tervezője, Franz von Holzhausen egy acélgolyóval két helyen is betörte az autó elvileg törhetetlen üvegét. 

Hogy nem egy megrendezett jelenetről volt szó, azt jelezte az is, ahogy Elon Musk egy jól hallható “oh my fucking god” mondatot mormolt maga elé a jelenet láttán. Musk hétfőn aztán Twitteren állt elő a magyarázattal, hogy mi történhetett: a Tesla vezére szerint a acélgolyós teszt előtt kevéssel von Holzhausen egy kőtörő kalapáccsal is rácsapott az autó ajtajára, hogy annak törhetetlenségét is bebizonyítsa, de ez az ütés, megrepeszthette az üveglapot, és ezért törhetett be, amikor hozzávágták a golyót. 

Mint a Verge írja, ez meggyőzően hangzik, főleg azzal együtt, hogy Musk megosztott egy lassított felvételt arról is, ahogy von Holzhausen az esemény előtt elpróbálta a acélgolyós dobást, és akkor simán lepattant az üvegről, nem okozott törést. A lap szerint a többféle erőteljes ráhatás vélhetően meggyengítette az üveget, és ez vezetett a töréshez. Ugyanakkor azt a kérdést is felveti a lap, hogy a hátsó ablak vajon miért tört be, mivel oda nem sújtottak kalapáccsal. 

Musk szerint mindenesetre előbb kellett volna az acélgolyóval megdobni az üveget és utána rámenni a kalapáccsal. Legközelebb majd ez lesz, tette hozzá.

A Cybertruck bemutatója azért így sem sült el rosszul a Tesla számára, mivel eddig több mint 200 ezer előrendelést kaptak a járműre. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.