Nem kokó, korrupció: egyesítették az eljárásokat a Borkai-ügyben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás az úgynevezett Borkai-ügyben, a rendőrség pedig egyesítette az eljárásokat - írja a HVG és a Blikk.

Az úgynevezett Audi-földek ügyében ugyanis négyen is hasonló tartalmú fel- és bejelentéseket tettek:

  • Juhász István szocialista győri önkormányzati képviselő
  • a Transparency International Magyarország Alapítvány
  • Hadházy Ákos független parlamenti képviselő
  • és Ifj. Tényi István sorozatfeljelentő

A bejelentők gyanúja az, hogy az Audi Logisztikai Központjának építésekor az ügy résztvevői - bennfentes információik birtokában, miszerint előre tudták, hol keres helyet az Audi - úgy adták-vették a helyszínül szolgáló telkeket, hogy azzal a győrieknek milliárdos károkat okoztak, saját maguknak pedig hasonló hasznot hoztak. Korábban megjelent tényfeltáró cikkek szerint a vitatott ügyleteket az a Rákosfalvy Zoltán ügyvéd intézte Borkai polgármester tudtával, aki a hirhedtté vált adriai hajós kéjutazás egyik főszereplője is volt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.