A politikusok különb emberek nálunk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A politikusok különbek nálunk, legalábbis ez következik abból, hogy míg egy egyszerű földi halandó magyar állampolgárnak legkésőbb a következő év március 31-ig ki kell vennie szabadságait, máskülönben bukja a keretét vagy a pénzbeli megváltás lehetőségét, a Józsefváros bukott fideszes vezetői most évekre visszamenőleg követelik ki nem vett szabadnapjaik pénzbeli megváltását. Ez három fő esetében 10,2 millió forint költséget jelent az önkormányzatnak.

Ez nem csupán azért sajátos, mert a többi magyar munkavállalót nem illeti meg ez a kedvezmény, hanem azért is, mert a poglármester és helyettesei eleve kötetlen munkaidőben dolgoztak, így nagyjából értelmezhetetlen a szabadság fogalma. Arról nem is beszélve, hogy a kerület új, ellenzéki polgármestere, Pikó András szerint a kerület saját szabályai szerint a polgármester és helyettesei évi szabadságait minden év február 28-ig jóvá kellett volna hagyni. Ehhez képest Pikó szerint volt, hogy eleve nem rendelkeztek a teljes szabadság kiadásáról, és "semmi nyoma annak, hogy mik voltak a rendkívüli okok, ami miatt nem vették ki a szabadságot".

"Most jönnek és kérik, ami szerintük jog szerint jár - erről a képviselők vitáznak majd, de én személyesen erkölcstelennek tartom a szabadságmegváltás ezen formáját" - írta Pikó arra utalva, hogy a kerületi közgyűlés hamarosan megvitatja a bukott vezetők igényét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.