Eljárást indított a rendőrség az indexes újságírókat izraeli zászlóval ábrázoló plakátok miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Vasárnap számoltunk be arról, hogy Budapest több pontján is megjelentek plakátok, amik az Index két újságíróját, Miklósi Gábort és Dezső Andrást egy izraeli zászló előterében ábrázolják, „mi is a határon túlról jöttünk” - felirattal. A Népszava most azt írja, az ügyben feljelentést tett egy magánszemély személyes adattal való visszaélés gyanújával, a rendőrség pedig vizsgálja a beadvány tartalmát. Eszerint nyomozás még nem indult, de hatóság eljárás már igen.

A két újságíró nem véletlenül lett kiválasztva: ellenük zajlik célzott kampány egy hete a kormánymédiában és a kormánnyal feltűnően barátságos viszonyban lévő radikális párt, a Mi Hazánk köreiben. Miklósi Gábor megírta, hogy a Puskás Aréna megnyitóján nem állt fel, amikor a Nélküled című dalt játszották, Dezső András pedig egy videómontázsban összevágta a szám egy koncertfelvételét és menekültekről készült képeket.

A fideszes médiában ezután több műsorban is szidni kezdték őket, többféleképp levezetve, hogy ők nem is igazi magyarok, hanem idegenek.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.