Eljárást indított a rendőrség az indexes újságírókat izraeli zászlóval ábrázoló plakátok miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap számoltunk be arról, hogy Budapest több pontján is megjelentek plakátok, amik az Index két újságíróját, Miklósi Gábort és Dezső Andrást egy izraeli zászló előterében ábrázolják, „mi is a határon túlról jöttünk” - felirattal. A Népszava most azt írja, az ügyben feljelentést tett egy magánszemély személyes adattal való visszaélés gyanújával, a rendőrség pedig vizsgálja a beadvány tartalmát. Eszerint nyomozás még nem indult, de hatóság eljárás már igen.

A két újságíró nem véletlenül lett kiválasztva: ellenük zajlik célzott kampány egy hete a kormánymédiában és a kormánnyal feltűnően barátságos viszonyban lévő radikális párt, a Mi Hazánk köreiben. Miklósi Gábor megírta, hogy a Puskás Aréna megnyitóján nem állt fel, amikor a Nélküled című dalt játszották, Dezső András pedig egy videómontázsban összevágta a szám egy koncertfelvételét és menekültekről készült képeket.

A fideszes médiában ezután több műsorban is szidni kezdték őket, többféleképp levezetve, hogy ők nem is igazi magyarok, hanem idegenek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.