Elnöki kegyelmet kapott a máltai tényfeltáró újságíró gyilkosságának egyik gyanúsítottja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elnöki kegyelmet kapott a máltai oknyomozó újságíró, Daphne Caruana Galizia meggyilkolásának egyik gyanúsítottja Máltán. Melvin Theuma a gyanú szerint közvetítő volt a gyilkosság megbízója és a bérgyilkosok között. A Reuters szerint az, hogy kegyelmet kapott, arra utalhat, hogy együttműködik a hatóságokkal, és olyan bizonyítékkal szolgálhatott, amelyeket a gyilkosság megrendelőjének elítéléséhez használhatnak.

Caruana Galizia tán a legismertebb máltai oknyomozó újságíró volt, 2017. október 16-án háza előtt robbantották fel autójában. Jelenleg három férfi vár bírósági tárgyalásra az ügyben, őket a bomba felrobbantásával gyanúsítják. Theumát november 14-én egy ettől független pénzmosási ügyben vették őrizetbe, de felajánlották neki, hogy ha információval szolgál a 2017-es gyilkosságról, akkor kegyelemben részesülhet. A helyi sajtó értesülései szerint Theuma hangfelvételekkel és szöveges üzenetekkel is igazolni tudta állításait. (Via Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.