Elnöki kegyelmet kapott a máltai tényfeltáró újságíró gyilkosságának egyik gyanúsítottja

külföld
2019 november 26., 09:46
comments 43

Elnöki kegyelmet kapott a máltai oknyomozó újságíró, Daphne Caruana Galizia meggyilkolásának egyik gyanúsítottja Máltán. Melvin Theuma a gyanú szerint közvetítő volt a gyilkosság megbízója és a bérgyilkosok között. A Reuters szerint az, hogy kegyelmet kapott, arra utalhat, hogy együttműködik a hatóságokkal, és olyan bizonyítékkal szolgálhatott, amelyeket a gyilkosság megrendelőjének elítéléséhez használhatnak.

Caruana Galizia tán a legismertebb máltai oknyomozó újságíró volt, 2017. október 16-án háza előtt robbantották fel autójában. Jelenleg három férfi vár bírósági tárgyalásra az ügyben, őket a bomba felrobbantásával gyanúsítják. Theumát november 14-én egy ettől független pénzmosási ügyben vették őrizetbe, de felajánlották neki, hogy ha információval szolgál a 2017-es gyilkosságról, akkor kegyelemben részesülhet. A helyi sajtó értesülései szerint Theuma hangfelvételekkel és szöveges üzenetekkel is igazolni tudta állításait. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.