Emberek rekedtek a romok alatt Albániában a hajnali földrengés után

Tiranában az utcára menekültek az emberek a földrengés után.Fotó: GENT SHKULLAKU/AFP

Legalább két lakóház összeomlott kedd hajnalban Albániában, miután az elmúlt harminc év legerősebb, 6,4-es erősségű rengése rázta meg az országot. A földrengés epicentruma Tiranától, a fővárostól 30 kilométerre nyugatra volt, a rengések elsősorban Tiranát és az ország északnyugati részét sújtották.

A rengésnek legalább egy halálos áldozata van: Kurbin városában egy ember bepánikolt, és ijedtében kiugrott egy emeletes ház ablakán. Helyben szörnyethalt.

UPDATE 07:38: Az albán hatóságok legfrissebb tájékoztatása szerint legalább három halálos áldozata van eddig a természeti katasztrófának, melyben több lakóház is összeomlott. A sérültek száma több mint 150.

A összedőlt lakóházak romjai alatt a jelentések szerint emberek ragadhattak. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földrengés jelentős anyagi károkat okozott. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.