Emberek rekedtek a romok alatt Albániában a hajnali földrengés után

külföld
2019 november 26., 06:20
Tiranában az utcára menekültek az emberek a földrengés után.
photo_camera Tiranában az utcára menekültek az emberek a földrengés után. Fotó: GENT SHKULLAKU/AFP

Legalább két lakóház összeomlott kedd hajnalban Albániában, miután az elmúlt harminc év legerősebb, 6,4-es erősségű rengése rázta meg az országot. A földrengés epicentruma Tiranától, a fővárostól 30 kilométerre nyugatra volt, a rengések elsősorban Tiranát és az ország északnyugati részét sújtották.

A rengésnek legalább egy halálos áldozata van: Kurbin városában egy ember bepánikolt, és ijedtében kiugrott egy emeletes ház ablakán. Helyben szörnyethalt.

UPDATE 07:38: Az albán hatóságok legfrissebb tájékoztatása szerint legalább három halálos áldozata van eddig a természeti katasztrófának, melyben több lakóház is összeomlott. A sérültek száma több mint 150.

A összedőlt lakóházak romjai alatt a jelentések szerint emberek ragadhattak. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földrengés jelentős anyagi károkat okozott. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.