Erőszakkal verték szét Isztambulban az erőszak ellen békésen tiltakozó nők tüntetését

külföld
2019 november 26., 05:35

 

November 25-én több ezer nő tiltakozott békésen a nők elleni erőszak ellen Isztambulban. A karhatalom erőszakkal verte szét tüntetésüket.
photo_camera November 25-én több ezer nő tiltakozott békésen a nők elleni erőszak ellen Isztambulban. A karhatalom erőszakkal verte szét tüntetésüket. Fotó: Erhan Demirtas/NurPhoto

A karhatalom erőszakkal verte szét a nők elleni erőszak ellen békésen tiltakozó nők demonstrációját. A beszámolók szerint több ezer nő vett részt a nők elleni erőszak világnapjára szerveződött békés demonstráción. Tüntetésükön olyan zászlókat lobogtattak, amelyekre a Törökországban meggyilkolt nők nevét írták.  

link Forrás

A hatóságok könnygázt vetettek be ellenük, amire a tüntetők szétoszlottak.

link Forrás

Törökországban amúgy az elmúlt egy évben a hivatalos statisztikák szerint is 440 nőt öltek meg, negyedükkel férjük vagy vőlegényük végzett. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.