Erőszakkal verték szét Isztambulban az erőszak ellen békésen tiltakozó nők tüntetését

külföld
2019 november 26., 04:35
comments 169

 

November 25-én több ezer nő tiltakozott békésen a nők elleni erőszak ellen Isztambulban. A karhatalom erőszakkal verte szét tüntetésüket.
photo_camera November 25-én több ezer nő tiltakozott békésen a nők elleni erőszak ellen Isztambulban. A karhatalom erőszakkal verte szét tüntetésüket. Fotó: Erhan Demirtas/NurPhoto

A karhatalom erőszakkal verte szét a nők elleni erőszak ellen békésen tiltakozó nők demonstrációját. A beszámolók szerint több ezer nő vett részt a nők elleni erőszak világnapjára szerveződött békés demonstráción. Tüntetésükön olyan zászlókat lobogtattak, amelyekre a Törökországban meggyilkolt nők nevét írták.  

link Forrás

A hatóságok könnygázt vetettek be ellenük, amire a tüntetők szétoszlottak.

link Forrás

Törökországban amúgy az elmúlt egy évben a hivatalos statisztikák szerint is 440 nőt öltek meg, negyedükkel férjük vagy vőlegényük végzett. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.