Orbán Viktor egy mondaton belül kérte ki magának a gúnyolódást és a politikai korrektséget

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Orbán Viktor a keresztényüldözésről szóló 2, nemzetközi konferencián a budapesti Corinthia Hotelben.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Magyarországon tartják a 2. Nemzetközi Konferenciát a Keresztényüldözésről, ami remek apropót kínált Orbán Viktornak a felszólalásra. Magyarország miniszterelnöke arról tájékoztatta az egybegyülteket, hogy a keresztények valójában Európában is támadás alatt állnak, csak erről az európai politikusok nem mernek beszélni, mert "Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet". És hát emberi jogi szempontból Európában, ahol vallásszabadság van, és csak egy-két szélsőséges politikus próbálja vallási alapon korlátozni, mondjuk azt, hogy valakit megillet-e a menedékjog, a keresztények emberi jogai nem igazán sérülnek.

Orbán szerint azok, akik humanitárius kérdésként kezelik a problémát, "nem beszélnek arról, ami a legfontosabb". Szerinte ugyanis nemcsak emberek és közösségek, hanem "egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt".

Orbán ezután egy lendületes mondatban egyszerre kérte ki magának a politikai korrektséget (amit a gyerekkoromban még szimplán jó modornak hívtunk) és a gúnyolódást: „A támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara” - mondta. (Via Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.