Orbán Viktor egy mondaton belül kérte ki magának a gúnyolódást és a politikai korrektséget

2019 november 26., kedd 11:50
364
Orbán Viktor a keresztényüldözésről szóló 2, nemzetközi konferencián a budapesti Corinthia Hotelben. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Magyarországon tartják a 2. Nemzetközi Konferenciát a Keresztényüldözésről, ami remek apropót kínált Orbán Viktornak a felszólalásra. Magyarország miniszterelnöke arról tájékoztatta az egybegyülteket, hogy a keresztények valójában Európában is támadás alatt állnak, csak erről az európai politikusok nem mernek beszélni, mert "Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet". És hát emberi jogi szempontból Európában, ahol vallásszabadság van, és csak egy-két szélsőséges politikus próbálja vallási alapon korlátozni, mondjuk azt, hogy valakit megillet-e a menedékjog, a keresztények emberi jogai nem igazán sérülnek.

Orbán szerint azok, akik humanitárius kérdésként kezelik a problémát, "nem beszélnek arról, ami a legfontosabb". Szerinte ugyanis nemcsak emberek és közösségek, hanem "egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt".

Orbán ezután egy lendületes mondatban egyszerre kérte ki magának a politikai korrektséget (amit a gyerekkoromban még szimplán jó modornak hívtunk) és a gúnyolódást: „A támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara” - mondta. (Via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt