Orbán Viktor egy mondaton belül kérte ki magának a gúnyolódást és a politikai korrektséget

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Orbán Viktor a keresztényüldözésről szóló 2, nemzetközi konferencián a budapesti Corinthia Hotelben.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Magyarországon tartják a 2. Nemzetközi Konferenciát a Keresztényüldözésről, ami remek apropót kínált Orbán Viktornak a felszólalásra. Magyarország miniszterelnöke arról tájékoztatta az egybegyülteket, hogy a keresztények valójában Európában is támadás alatt állnak, csak erről az európai politikusok nem mernek beszélni, mert "Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet". És hát emberi jogi szempontból Európában, ahol vallásszabadság van, és csak egy-két szélsőséges politikus próbálja vallási alapon korlátozni, mondjuk azt, hogy valakit megillet-e a menedékjog, a keresztények emberi jogai nem igazán sérülnek.

Orbán szerint azok, akik humanitárius kérdésként kezelik a problémát, "nem beszélnek arról, ami a legfontosabb". Szerinte ugyanis nemcsak emberek és közösségek, hanem "egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt".

Orbán ezután egy lendületes mondatban egyszerre kérte ki magának a politikai korrektséget (amit a gyerekkoromban még szimplán jó modornak hívtunk) és a gúnyolódást: „A támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara” - mondta. (Via Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.