64 milliárddal tartoznak a kórházak, levelet írtak Orbánnak a beszállítók

POLITIKA
2019 november 27., 09:32
comments 325

Elkeseredésükben Orbán Viktortól kérnek segítséget azok a stadionépítési kórházi beszállítók, akiket már a csőd fenyeget, mert lejárt tartózásukat nem kapják meg az egészségügyi intézményektől, írja a Napi.hu. Hiába áll az államháztartás kiemelkedően jól, és a napokban még egy 190 milliárdért épített betonhalmot is átadott a kormányzat benne 67 ezer székkel,

október végére mát több mint 64 milliárd forinttal tartóztak a magyar kórházak a beszállítóik felé úgy, hogy az összeg kétharmadának már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje.

A cégeket képviselő négy szervezet nem kamatokat követel a miniszterelnöktől, mindössze annyit kértek, hogy ha lehet, még idén kapják meg a pénzüket. A Napi.hu-hoz eljutott segítségkérés szerint

öt éve nem szembesültek ilyen adósságállománnyal.

Nem csoda, hogy a hatalmas összeg már "a közepesen tőkeerős beszállítók számára is működési kockázatot jelent, a mikro-, kis-,és közepes vállalkozásokat pedig rövidesen csődbe viheti. "

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.