A volt érdi polgármesternek 7,3 millió jár, mert az elmúlt öt évben 160 szabadnapját nem vette ki

Szabadságmegváltás jogcímen milliókat zsebelnek be bukott polgármester, írja Blikk. Mivel a településvezetőknek sem kötelező kivenni az összes szabadságukat az adott évben, az ötéves ciklus végén egy összegben kifizetik nekik a ki nem vett napok ellenértékét. A lap egy tucatnyi önkormányzatot keresett meg és csak kettő olyat találtak, aminek vezetője minden szabadságát kivette az elmúlt öt évben

Borkai Zsoltot és a XI. kerületet bukó Hoffmann Tamást.

A rekorder Érd volt vezetője, T. Mészáros András lett: 160 napja ragadt bent. A lap viszont hiába kereste, nem árulta el, hogy csinálta, hogy csak évi hét napot nem dolgozott az elmúlt időszakban. 

A Blikk toplistája:

  1. T. Mészáros András, 160 nap - 7,3 millió forint
  2. Puskás Tivadar, 129 nap - 5,8 millió forint
  3. Vattamány Zsolt, 118 nap - 5,5 millió forint
  4. Sára Botond, 83 nap - 3,8 millió forint
  5. Bácskai János,  79 nap - 3,7 millió forint

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.