Ibizai-videó: nem titkosszolgálati művelet történt

külföld
2019 november 27., 07:10
comments 50

Nem a szervezett bűnözés és nem is külföldi hírszerzés áll a háttérben, közölte az Ibiza-videóról a bécsi ügyészség. A beszámoló szerint hét ember ellen indított eljárást hangfelvevő- és lehallgató készülékkel való visszaélés, titkosított iratok hamisítása, zsarolás kísérlete és súlyos csalás gyanújával. Közülük ketten biztosan részt vettek a csalás kitervelésében és lebonyolításában. Őrizetben három embert tartanak fogva, ők hamis információkat adtak el egy honlap üzemeltetőjének, és még nem tudni, hogy a videóhoz közvetlenül van-e közük. Az ügy szálai egészen Hollandiáig, Németországig, Spanyolországig és Svájcig vezetnek, írja az Euronews.

A botrány miatt előrehozott választásokat írtak ki Ausztriában, és teljesen visszavonult az Osztrák Szabadságpártot 14 évig vezető Heinz-Christian Strache. A videón az FPÖ frakcióvezetőjével "macsóskodott", Red Bullt és vodkát ivott, feltehetően kokaincsíkok társaságában, illetve

arról beszélt, hogy úgy viselkedne mint Orbán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.