Ibizai-videó: nem titkosszolgálati művelet történt

2019 november 27., szerda 7:10
50

Nem a szervezett bűnözés és nem is külföldi hírszerzés áll a háttérben, közölte az Ibiza-videóról a bécsi ügyészség. A beszámoló szerint hét ember ellen indított eljárást hangfelvevő- és lehallgató készülékkel való visszaélés, titkosított iratok hamisítása, zsarolás kísérlete és súlyos csalás gyanújával. Közülük ketten biztosan részt vettek a csalás kitervelésében és lebonyolításában. Őrizetben három embert tartanak fogva, ők hamis információkat adtak el egy honlap üzemeltetőjének, és még nem tudni, hogy a videóhoz közvetlenül van-e közük. Az ügy szálai egészen Hollandiáig, Németországig, Spanyolországig és Svájcig vezetnek, írja az Euronews.

A botrány miatt előrehozott választásokat írtak ki Ausztriában, és teljesen visszavonult az Osztrák Szabadságpártot 14 évig vezető Heinz-Christian Strache. A videón az FPÖ frakcióvezetőjével "macsóskodott", Red Bullt és vodkát ivott, feltehetően kokaincsíkok társaságában, illetve

arról beszélt, hogy úgy viselkedne mint Orbán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt