Letartóztatták a máltai miniszterelnök kabinetfőnökét, mert köze lehet a tényfeltáró újságíró gyilkosságához

Kihallgatása után letartóztatta a máltai rendőrség Keith Schembrit, a miniszterelnök kabinetfőnökét Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró két évvel ezelőtti meggyilkolásával összefüggésben, közölte a The Times of Malta. A lap szerint a megbízással gyanúsított Yorgen Fenech üzletember vallott rá, Schembrinek tudomása volt korrupciós ügyekről.

Mielőtt az autójába rejtett pokolgép végzett Daphne Caruana Galiziával 2017 októberében, olyan iratokat kapott egy erőmű-beruházással kapcsolatban, amik szerint Yorgen Fenech, mint a projekt egyik tulajdonosa, kenőpénzeket juttatott el Schembrinek, és Konrad Mizzi miniszternek. Emiatt Mizzi kedden lemondott. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.