Orbán bejáratott embereket hívott a kutatóhálózatok munkáját irányító testületbe

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Magyar Nemzethez "került" az az Orbán Viktor által jegyzet levél, ami megnevezi a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács 11 tagját. Ez a testület felügyeli majd a kormány kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét jövő évtől. Felállításáról akkor döntöttek, mikor elvették az MTA kutatóhálózatát. A lap szerint a tanácsot természetesen Palkovics László vezeti majd 

A miniszterelnök társelnöknek Günther Hermann Oettingert, az Európai Bizottság költségvetésért és emberi erőforrásokért felelős biztost kérte fel. Ismert: neki köszönhető, hogy Paks 2-re rábólintott Brüsszel. Csak eközben hatalmas botrány lett abból, hogy Mr. Oroszország, Klaus Mangold német lobbista magángépén járt Budapesten.

Orbán jelölte még 

  • Pakucs Jánost, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnökét,
  • Varga Mihály pénzügyminisztert, 
  • és Birkner Zoltánt, az NKFIH elnökét.

A tudományos szektort 

  • Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, 
  • Krausz Ferenc fizikus, a Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója 
  • és Závodszky Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézetének professzora képviselheti.

A vállalati szférából felkérteknél is biztosra ment a kormányfő:

  • Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, 
  • és Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója 
  • mellett a dunaszerdahelyi Világi Oszkárt kérte fel. A Mol felsővezető Világi jóban van Orbánnal. 
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.