Tényleg megduplázták a botrányos kispesti hangfelvételen „Miszter Negyven Százalék”-nak nevezett vagyonkezelő fizetését

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tegnap írtuk meg, hogy a kispesti képviselő-testületi ülésen Dódity Gabriella azt állította, megduplázták Kránitz „Krinyó” Krisztián, a kerületi Vagyongazdálkodó és Műszaki Szervezet (Vamüsz) igazgatójának fizetését. Kránitz neve akkor lett szélesebb körben ismert, miután a kiszivárgott, Lackner-féle hangfelvételen valaki azt mondta róla, „Miszter Negyven Százaléknak hívták, amikor az önkormányzatnál dolgoztam”.

Tegnap Dódity Facebook-oldalán azt írta, a fizetésemelésről egy névtelen levélből értesült. Az Index megkereste Gajda Péter szocialista polgármestert, aki az alábbi választ küldte a portálnak:

„Kránitz Krisztián igazgató úr fizetése, más önkormányzati vezetők fizetésével együtt, jegyző úrral egyeztetve és a vonatkozó jogszabályok betartása mellett megemelésre került az elmúlt hónapokban. Az emelések mellett azért döntöttünk korábban, mert a kispesti önkormányzat vezetői béreit régóta szerettük volna hosszú távra rendezni, mivel a többi kerületi önkormányzathoz képest jelentősen alacsonyabb bérezés mellett dolgoztak a kispesti vezető beosztású kollégák. Természetesen mindezek mellett az önkormányzatnál dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak bérét is igyekszünk saját erőnkből emelni”.

Ezentúl tehát Kránitz havi bruttó 1,1 millió forintot fog keresni. Ezek szerint pontosan az történt, amit a botrányos hangfelvételen megjósoltak, azon ugyanis elhangzik, hogy miután az MSZP elengedte Kránitz kezét, és kiszavazták az önkormányzati választás jelöltjei közül, azon kezdtek el gondolkozni a kispesti szocialisták, hogyan mentsék meg a korrupciógyanúba keveredett igazgatót. Lackner Csaba a felvételen azt mondja, Gajda Péter ötlete alapján jártak végül el.

„A Péter meg egy hülye kijelentést tett, amit gyorsan lecsaptam. Újra gyorsan kinevezzük a Kránitzot 5 évre, dupla annyi fizetésért. Így is keres öt kiló bruttót, azt nem lehet a kétszeresére emelni” - mondja Lackner, és hozzáteszi, hogy az MSZP arról szól, hogy megvédik, megsegítik barátaikat. 

A keddi testületi ülésen a polgármester arról beszélt, azért nem vizsgálták eddig érdemben a hangfelvételt, mert fontosabb dolgokkal foglalkoztak, de ha annyira akarják a képviselők, találják ki, hogy hogyan lehetne felállítani valamiféle vizsgálóbizottságot. Ferenczi István LMP-s képviselő erre konkrét javaslatot is tett, felállításáról az előzetes egyeztetések, a határozati javaslat elkészítése után a következő testületi ülésen szavazhatnak. 

Címlapfotó: Getto Márton/Gajda Péter Facebook-oldala

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.