Gulyás: Van egy jó és rossz hírünk Budapestnek

Több 444 videó?
Szeretném

"Van egy jó és egy rossz hírünk Budapest számára. A jó, hogy eldőlt, Budapesten lesz a 2023-as atlétikai világbajnokság. A rossz az, hogy a fővárosi közgyűlés jelenlegi formájában nem támogatja a Dél-Budai Centrumkórház beruházását és nem járul hozzá 10 milliárd forinttal a járóbeteg ellátáshoz," kezdte Kormányinfó sajtótájékoztatóját a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

"A főpolgármester azt kérte, hogy hívjam össze a Közfejlesztések Tanácsát, én ezt jövő héten meg is fogom tenni," mondta Gulyás Gergely arra a kérdésre válaszolva, hogy mi lesz Karácsony Gergely és a Fővárosi Közgyűlés által öt feltételével, amiket az atlétikai-vb megrendezésének feltételéül szabtak. Arról, hogy a Ferencváros és a Csepel által kért kritériumokra azonnal reagált a kormány, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált, hogy

azok, amiket a két kerület kért, azoknak a nagy része a kormány tervei között szerepelt.

A Mátrai Erőműről elmondta, hogy a Katasztrófavédelem a helyszínen van és mindaddig marad is, amíg szükségesnek látják. Állandó ellenőrzések vannak, az egészségügyi határértéket nem haladják meg a mérések eredményei.