Nemzetiszocialista mozgalmat számolt fel a rendőrség Olaszországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az olasz rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy leleplezett egy náci szervezkedést, valamint egy titkos fegyverraktárat is találtak. A két évvel ezelőtt indult nyomozás során 16 városban tartottak házkutatásokat Szicíliától Észak-Olaszországig. 

Fegyvereket és náci jelképeket is találtakFotó: ITALIAN POLICE/AFP

Ugyanakkor az nem közölték, hogy a mozgalomhoz hányan csatlakoztak és hány embert tartóztattak le. 

Fotó: ITALIAN POLICE/AFP

A rendőrség közleménye szerint az idegenellenes és antiszemita mozgalom egy nyíltan náci pártot akart alapítani, aminek Olasz Nemzetiszocialista Munkáspárt lett volna a neve.

Fotó: ITALIAN POLICE/AFP

A csoportnak voltak külföldi kapcsolatai Franciaországban, Portugáliában és Nagy-Britanniában is. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér