Szabadlábon a magyar származású arisztokrata úrfi, aki leszúrta a haverját egy gyertyatartóval

A 23 éves Alex Morgan éppen Svájcban síelt az édesanyjával 2014 decemberében, amikor szilveszter előtt egy nappal meglátogatta egyetemi ismerősét, Bennet von Vertest, egy német-magyar arisztokrata család sarját. A találkozóból brutális gyilkosság lett, ugyanis Von Vertes 

lenyomott Morgan torkán egy gyertyát, üveggel agyonszúrta, és halálra verte egy gyertyatartóval,mindezt egy faházban, a Zürichi-tó mellett. Három évvel később 12 és fél évre ítélték szándékos gyilkosságért és egy nő megerőszakolásáért, amit egy másik alkalommal, Londonban követett el. 

Most szerdán azonban a bíróság az utóbbi alól felmentette, előbbit pedig gondatlan emberölésre módosította, mert Von Vertes bedrogozva követte el a gyilkosságot. Mivel már ült három évet, egy terápia után szabadulhat is. 

Bennet von VertesFotó: Katja Faber honlapja

Ügyvédei szerint Von Vertes akkoriban annyi altatót, kokaint és ketamint fogyasztott, hogy nem volt tudatában, mit csinál, sőt

zöld szemű, piros fülű földönkívülinek képzelte Morgant.Azt állítják, ugyanez történt a Londonban elkövetett erőszak idején is. Von Vertesék húszezer svájci frankot (hatmillió forintot) ajánlottak a Morgan családnak „érzelmi kompenzációként”, azonban nem hatotta meg Morgan édesanyját, Katja Fabert, aki nem érti, „hogyan engedhetnek ki az utcára valakit, aki ennyire veszélyes”.

„Talán azt remélik, hogy a filléreskedő, kamatmentes utalásuk majd pillanatnyi felszabadulást hoz a bűntudat alól?” (The Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.