Szabadlábon a magyar származású arisztokrata úrfi, aki leszúrta a haverját egy gyertyatartóval

bűnügy
2019 november 28., 08:08
comments 250

A 23 éves Alex Morgan éppen Svájcban síelt az édesanyjával 2014 decemberében, amikor szilveszter előtt egy nappal meglátogatta egyetemi ismerősét, Bennet von Vertest, egy német-magyar arisztokrata család sarját. A találkozóból brutális gyilkosság lett, ugyanis Von Vertes 

lenyomott Morgan torkán egy gyertyát, üveggel agyonszúrta, és halálra verte egy gyertyatartóval,mindezt egy faházban, a Zürichi-tó mellett. Három évvel később 12 és fél évre ítélték szándékos gyilkosságért és egy nő megerőszakolásáért, amit egy másik alkalommal, Londonban követett el. 

Most szerdán azonban a bíróság az utóbbi alól felmentette, előbbit pedig gondatlan emberölésre módosította, mert Von Vertes bedrogozva követte el a gyilkosságot. Mivel már ült három évet, egy terápia után szabadulhat is. 

Bennet von Vertes
photo_camera Bennet von Vertes Fotó: Katja Faber honlapja

Ügyvédei szerint Von Vertes akkoriban annyi altatót, kokaint és ketamint fogyasztott, hogy nem volt tudatában, mit csinál, sőt

zöld szemű, piros fülű földönkívülinek képzelte Morgant.Azt állítják, ugyanez történt a Londonban elkövetett erőszak idején is. Von Vertesék húszezer svájci frankot (hatmillió forintot) ajánlottak a Morgan családnak „érzelmi kompenzációként”, azonban nem hatotta meg Morgan édesanyját, Katja Fabert, aki nem érti, „hogyan engedhetnek ki az utcára valakit, aki ennyire veszélyes”.

„Talán azt remélik, hogy a filléreskedő, kamatmentes utalásuk majd pillanatnyi felszabadulást hoz a bűntudat alól?” (The Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.