Trump váratlanul beugrott az Afganisztánban állomásozó katonákhoz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba érkezett csütörtökön az amerikai elnök. Donald Trump a hálaadás ünnepén ellátogatott az afgán fővároshoz, Kabulhoz közeli Bagramban lévő amerikai légitámaszpontra. 

Trump katonákkal kajálFotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Ez veszélyes térség, az elnök pedig támogatásáról akarja biztosítani a katonákat” - mondta Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője. Az amerikai elnök találkozott afgán hivatali kollégájával, Asraf Gánival, és bejelentette, hogy az Egyesült Államok jelentősen csökkenteni fogja az Afganisztánban állomásozó csapatainak létszámát, részleteket azonban nem közölt. Ezek szerint a 13 ezres állomány helyett csak 8600 katona maradna az országban. 

Azt hangoztatta, hogy az afganisztáni tálibok tűzszünetet és békét akarnak, és megkezdte velük a tárgyalásokat. Trump utazását biztonsági okokra hivatkozva tartották titokban. Egyébként ez volt az első látogatása Afganisztánban. (New York Times/MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!