Black Friday máshogy: Amazon-épületet vontak blokád alá francia aktivisták

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Francia aktivisták tucatjai vonták blokád alá az Amazon egyik raktárépületét Párizstól délre a Black Friday alkalmából, hogy a konzumerizmus környezeti hatásai miatt tiltakozzanak. 

Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

Az aktivisták láncot alkottak az épület körül Bretigny-sur-Orge-nál. A megmozdulást a rendőrség oszlatta fel. Az Amazon közölte, támogatja a tiltakozáshoz való jogot, de a cég szerint az aktivisták álhíreket terjesztenek. Az aktivisták szerint az Amazon felgyorsítja a klímaváltozást a házhozszállítási rendszerével, ami hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához. Az Amazon körülbelül tízmilliárd csomagot szállít ki évente. 

Fotó: Nicolas Portnoi/Hans Lucas

Black Friday-ügyben a héten Elisabeth Borne francia környezetvédelmi miniszter  figyelmezette az embereket a fogyasztási őrület miatt. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.