Black Friday máshogy: Amazon-épületet vontak blokád alá francia aktivisták

Francia aktivisták tucatjai vonták blokád alá az Amazon egyik raktárépületét Párizstól délre a Black Friday alkalmából, hogy a konzumerizmus környezeti hatásai miatt tiltakozzanak. 

Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

Az aktivisták láncot alkottak az épület körül Bretigny-sur-Orge-nál. A megmozdulást a rendőrség oszlatta fel. Az Amazon közölte, támogatja a tiltakozáshoz való jogot, de a cég szerint az aktivisták álhíreket terjesztenek. Az aktivisták szerint az Amazon felgyorsítja a klímaváltozást a házhozszállítási rendszerével, ami hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához. Az Amazon körülbelül tízmilliárd csomagot szállít ki évente. 

Fotó: Nicolas Portnoi/Hans Lucas

Black Friday-ügyben a héten Elisabeth Borne francia környezetvédelmi miniszter  figyelmezette az embereket a fogyasztási őrület miatt. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.