Black Friday máshogy: Amazon-épületet vontak blokád alá francia aktivisták

Francia aktivisták tucatjai vonták blokád alá az Amazon egyik raktárépületét Párizstól délre a Black Friday alkalmából, hogy a konzumerizmus környezeti hatásai miatt tiltakozzanak. 

Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

Az aktivisták láncot alkottak az épület körül Bretigny-sur-Orge-nál. A megmozdulást a rendőrség oszlatta fel. Az Amazon közölte, támogatja a tiltakozáshoz való jogot, de a cég szerint az aktivisták álhíreket terjesztenek. Az aktivisták szerint az Amazon felgyorsítja a klímaváltozást a házhozszállítási rendszerével, ami hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához. Az Amazon körülbelül tízmilliárd csomagot szállít ki évente. 

Fotó: Nicolas Portnoi/Hans Lucas

Black Friday-ügyben a héten Elisabeth Borne francia környezetvédelmi miniszter  figyelmezette az embereket a fogyasztási őrület miatt. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.