Kritikus posztot írt a fideszes képviselőről, kirúgták az ápolónőt

2019 november 29., péntek 8:51
541

Horváth Mónika, a siófoki kórház ápolója szerint azért rúgták ki, mert kritikus kommenttel osztotta meg a térség fideszes képviselőjének Facebook-bejegyzését.  Erről az ATV Híradója számolt be.

A nőnek azonnali hatállyal mondott fel az ápolási igazgató, a felmondólevelét viszont hétfőn nem vette át, mert a kórház a kirúgás indokaként felrótt bejegyzést nem mellékelte. Az ápolónő a Népszavának elmondta, mi volt a konkrét poszt:

„Siófok és környéke országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály oldaláról osztottam meg egy bejegyzést azzal a megjegyzéssel, hogy remélhetőleg nem azért vág furcsa arcot a képviselő, mert urológiai problémája van, akkor ugyanis nehéz helyzetbe kerül. Előtte látott ugyanis napvilágot a hír, hogy Siófokon bezárnak osztályokat, többek között az urológiát.”

Horváth Mónika az ATV-nek azt mondta: „Szerintük ez a kórház rossz hírnevét kelti ez a poszt és ezért azonnali hatállyal kirúgnak. Többször elhangzott, hogy ebben a politikai helyzetben nem engedhetem meg magamnak, sem ápolónőként, sem korábbi újságíróként, hogy ilyen témában posztolok.”

Horváth tavaly költözött vissza Siófokra, akkor kezdett dolgozni a kóházban. Közben csatlakozott Lengyel Róbert kampánycsapatához (aki idén polgármester lett), erről értesítette is a kórházat. „Amióta győzött az ellenzék Siófokon, láthatóan elkezdtük csípni egyes kormánypártiak szemét. A bejegyzés megosztása utáni napokban felhívtak, hogy azonnal menjek be az ápolási igazgatóhoz” - mondta a Népszavának.

A kórházban nemrég felmondott  Nagy Gábor orvosigazgató, aki függetlenként indulva lett a város alpolgármestere idén ősszel.

„A siófoki kórházban betöltött orvosigazgatói posztomról hat év után, november 8-án lemondtam. Munkámat a központi műtő osztályvezető főorvosaként láttam el egészen november 20-áig. Közalkalmazotti jogviszonyomat ugyanis másnap megszüntették” - írta a Facebookon.

Az ATV szerint a városban egyre nagyobb a felháborodás, az ellenzékiek egy kék szalagos akciót indítottak a kórházban történtek miatt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt