18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Narválszarvval rontott neki a terroristának a londoni hős

2019 november 29., péntek 21:18
189

Szemtanúk szerint a délutáni londoni késes terroristát megfékezni próbáló civilek egyike a közeli halpiac egyik kereskedésének faláról lekapott, körülbelül másfél méteres narválszarvval rontott neki a támadónak. Az egyik videón látszik is, ahogy egy hosszú, fehér színű rúddal áll a már letepert támadó közelében (0:23-nál).

A narvál körülbelül ötméteresre és másfél tonnásra megnövő cetféle, a kifejlett hím egyedek 1,5-3 méter hosszú, spirálisan tekeredő, egyenes szarvat növesztenek, amely az egyik felső szemfog módosulásával jött létre. A szarv súlya elérheti a tíz kilogrammot is. Sokáig úgy gondolták, hogy a hímek pázás előtti dominanciaközdelmeiben van jelentősége, de a tudomány mai állása szerint a szarv inkább idegvégződésekkel teli érzékszerv. Néhány nőstény narvál (körülbelül 15 százalékuk) is növeszt szarvat, de jóval kisebbet, mint a hímek.

A narvál (alul) és legközelebbi rokona a fehérdelfin (beluga). Fotó: wikipedia

Londonban péntek délután két óra körül riasztották a rendőrséget, mert egy fiatal férfi többeket megkéselt a belvárosban, a Temze fölötti London Bridge mellett. Öt ember sérült meg, kettő közülük később meghalt. A támadót járókelők tették ártalmatlanná, a földre szorították, amíg a rendőrök megérkeztek. A kiérkező különleges rendőri egységek fegyveresei is dulakodtak egy darabig a  férfival, aztán lelőtték. A támadón robbanómellénynek kinéző ruhardarab volt, de mint kiderült, robbanóanyag nem volt nála.

A londoni rendőrség este bejelentette, hogy terrortámadásként kezeli az esetet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt