30 ezer magyar építőipari szakember dolgozik külföldön

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar építőipar teljesítménye az év végéig eléri a 4000 milliárd forintot – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1-en.

Koji László közölte: az ágazat teljesítménye idén 25 százalékkal haladta meg a tavalyit, ami magasabb érték, mint a recesszió előtti utolsó jó év.

Az ágazatot jellemző munkaerőhiányról az ÉVOSZ elnöke azt mondta, elégedett lenne, ha a külföldön dolgozó 30 ezer magyar építőipari szakember 10 százalékát haza tudnák csábítani.

Szerinte ehhez szükséges, hogy a külföldön dolgozók számára hiteles képet tudjanak adni a hazai ágazat jelenlegi helyzetéről. Ha a szakmunkások és mérnökök külföldi bérük és juttatásaik 60 százalékát meg tudják keresni Magyarországon, annak „nagyon erős hazahívó ereje van” – mondta. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.