Felhőkkel és futó hózáporral köszön be a tél

időjárás
2019 november 30., 14:30
comments 41

Ma felhőátvonulásokra számíthatunk általában kevés, de északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon több felhővel. Helyenként futó zápor előfordulhat, az Északi-középhegységben és a Bakonyban hózápor is lehet. Éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég, főleg a Fertő-tó térségében pára-, ködfoltok képződhetnek.

Vasárnap a napsütést kezdetben csak fátyolfelhők zavarják, délutántól nyugat felől fokozatosan megnő, megvastagodik a felhőzet, estére már csak a keleti határszélen fordulhatnak elő kevésbé felhős körzetek. Napközben csapadék nem valószínű, de kora estétől nyugat felől egyre többfelé érkezik meg a vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati szél délutánig többfelé lesz erős, majd estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. Vasárnap a déli, délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon erősödik meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 6 fok között várható. (MTI/OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.