8 éves korában meghalt Lil Bub, az internet egyik leghíresebb macskája

Újabb influenszermacska távozott az élők sorából: a szokatlan külsejű Lil Bub nyolc éves korában távozott az élők sorából - a hírt az állat gazdája, Mike Bridavsky jelentette be az állat Instagram-oldalán. Közleményében azt írja, “Bub vidám volt, szeretettel telve feküdt az ágyunkban szombat éjjel, de váratlanul, álmában, békésen örök álomra szenderült”. 

Lil Bub számos rendellenességel született, többek között az ún. sokujjúsággal, ami egy génmutáció, aminek köszönhetően a macska több extra ujjal jön a világra. Emellett sajnos más problémái is voltak, ezek következtében egész életében kölyökmacska méretű maradt és csontritkulástól szenvedett. Gazdája 2011-ben kezdett posztolni róla először Tumblren, Lil Bub pedig azonnal szenzációvá vált. 2015-ben írtunk róla, hogy egy magyar kutatónő, Symmons Orsolya is vizsgálta Lil Bub különös betegségét.

Idén egy másik influenszermacska, Grumpy Cat is eltávozott, aki szintén komoly egészségügyi problémákkal küzdött.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó