8 éves korában meghalt Lil Bub, az internet egyik leghíresebb macskája

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újabb influenszermacska távozott az élők sorából: a szokatlan külsejű Lil Bub nyolc éves korában távozott az élők sorából - a hírt az állat gazdája, Mike Bridavsky jelentette be az állat Instagram-oldalán. Közleményében azt írja, “Bub vidám volt, szeretettel telve feküdt az ágyunkban szombat éjjel, de váratlanul, álmában, békésen örök álomra szenderült”. 

Lil Bub számos rendellenességel született, többek között az ún. sokujjúsággal, ami egy génmutáció, aminek köszönhetően a macska több extra ujjal jön a világra. Emellett sajnos más problémái is voltak, ezek következtében egész életében kölyökmacska méretű maradt és csontritkulástól szenvedett. Gazdája 2011-ben kezdett posztolni róla először Tumblren, Lil Bub pedig azonnal szenzációvá vált. 2015-ben írtunk róla, hogy egy magyar kutatónő, Symmons Orsolya is vizsgálta Lil Bub különös betegségét.

Idén egy másik influenszermacska, Grumpy Cat is eltávozott, aki szintén komoly egészségügyi problémákkal küzdött.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.