Nincs elég ember hóeltakarításra, írta Karácsony a Facebookon

Budapest
2019 december 02., 09:52
comments 282
Havat lapátolnak a behavazott Móricz Zsigmond körtéren. Ide még jutott hómunkás, pedig feleannyian jelentkeztek, mint kéne.
photo_camera Havat lapátolnak a behavazott Móricz Zsigmond körtéren. Ide még jutott hómunkás, pedig feleannyian jelentkeztek, mint kéne. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Nincs elég ember eltakarítani a havat, tudta meg Karácsony Gergely az illetékes szervtől, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től, akiknél a hóeltakarítási munkák állásáról érdeklődött az első havas budapesti nap délelőttjén.

link Forrás

Mint megtudta, a városban pillanatnyilag hetven munkagép dolgozik a hóeltakarításon - bár egyelőre még havazik, és ilyenkor neki se szoktak még kezdeni az utak hómentesítésének, mert minek.

Egy férfi tolja a kerékpárját a behavazott Szabadság-hídon.
photo_camera Egy férfi tolja a kerékpárját a behavazott Szabadság-hídon. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

De kiderült az is, hogy a szükséges 3-400-nál jóval kevesebben, mindössze 216-an jelentkeztek hólapátolásra. "Erre próbálunk megoldást találni" - írta erről az új főpolgármester.

photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Mint írta, az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás, reményei szerint így legalább a délutáni csúcs idejére le tudják tisztítani a főbb útvonalakat. "A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd" - írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.