Nincs elég ember hóeltakarításra, írta Karácsony a Facebookon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Havat lapátolnak a behavazott Móricz Zsigmond körtéren. Ide még jutott hómunkás, pedig feleannyian jelentkeztek, mint kéne.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Nincs elég ember eltakarítani a havat, tudta meg Karácsony Gergely az illetékes szervtől, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től, akiknél a hóeltakarítási munkák állásáról érdeklődött az első havas budapesti nap délelőttjén.

Mint megtudta, a városban pillanatnyilag hetven munkagép dolgozik a hóeltakarításon - bár egyelőre még havazik, és ilyenkor neki se szoktak még kezdeni az utak hómentesítésének, mert minek.

Egy férfi tolja a kerékpárját a behavazott Szabadság-hídon.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

De kiderült az is, hogy a szükséges 3-400-nál jóval kevesebben, mindössze 216-an jelentkeztek hólapátolásra. "Erre próbálunk megoldást találni" - írta erről az új főpolgármester.

Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Mint írta, az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás, reményei szerint így legalább a délutáni csúcs idejére le tudják tisztítani a főbb útvonalakat. "A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd" - írta.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.