Pikóék kivizsgálnák, hogy halmozhatott fel ennyi szabadságot Sára Botond

politika
2019 december 02., 15:30

Sára Botond, Józsefváros korábbi fideszes polgármestere úgy döntött nem is ül be az októberi választás után megalakult, már ellenzéki többségű VIII. kerületi képviselő-testületbe. A bennmaradt szabadnapokat azonban ő is és az alpolgármesterei is szerették volna pénzben kivenni, és ez téma is volt a legutóbbi önkormányzati ülésen.

Az önkormányzat új Facebook-oldalán azonban arról számoltak be, hogy az ügyben éles vita alakult ki Sára és Pikó András polgármester között, ezért a döntést a következő ülésre halasztották.

„Addigra egy belső vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy vajon szabályosan, a törvényi előírásokat betartva került-e sor a szabadságkiírásokra és szabadságkiadásokra. A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra hozza. Józsefváros leváltott vezetői tetemes mennyiségű szabadságot halmoztak fel az elmúlt évek alatt. Az ilyen kiváltáság nem jár az egyszerű munkavállalóknak, hiszen ők egyszerűen elveszítik a ki nem vett szabadnapjaikat. Ezt a több mint 10 millió forintot a kerület általános tartalékából kell kifizetni. Kénytelen vagyunk elfogadni, hogy jelenleg ez a törvény, de igazságtalannak tartjuk” - írják a bejegyzésben, amiben jelzik, hogy ezzel a kiváltsággal, mármint hogy átvihetik a szabadságaikat a következő évre, a kerület új vezetése nem kíván élni.

link Forrás