Mire Pikóék megszerezték az adminjogot, törölték a Józsefváros Facebook-oldalt

POLITIKA
2019 november 26., 14:06
comments 361

Korábbi adminisztrátorai törölték a Facebook-oldalt, amin keresztül korábban a VIII. kerületi önkormányzat kommunikált kb. 8000 követőjével - írja Pikó András polgármester a Facebookon.

Miután az október 13-án megválasztott Pikó elfoglalta a VIII. kerület polgármesteri posztját, egyebek mellett a korábban a kerület által használt Józsefváros Facebook-oldal belépési adatait is elkérte a korábbi, fideszes vezetés embereitől. Az oldalt azonban lenyúlták, a belépési adatokat nem adták át, helyette a profilt átnevezték Józsefvárosért-ra, megtartva a kb. 8 ezer követőt.

Pikóék a Facebook közép-európai központjához fordultak, mondván, az oldal az önkormányzat tulajdona, és kérték, hogy a Facebook maga adja át nekik az adminisztrátori jogokat. Ez mostanra meg is történt, de posztolni már nem tudtak az oldalra.

„Fél órája elkezdtük volna a munkát, végre kiraktuk volna az első közleményünket, amikor az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt” - írta a polgármester.

Pikó szerint ráadásul a Facebook tájékoztatásából az is kiderült, hogy az oldal korábban egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt. Ez azért lehet aggályos, mert közben a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. éves költségvetéseiben szerepelt az oldal üzemeltetése, tehát közpénz is ment rá. Nem tudni, hogy ez az ausztrál magánszemély hogyan került képbe.

„Fideszes kupleráj ez is, de abban az ügyben vizsgálatot kezdeményezek, hogyan lehetséges, hogy a hivatalos oldalunk egy magánszemélynél volt az elmúlt évtizedben és hogyan lehetséges, hogy erre még közpénzt is költöttünk” - zárta közleményét Pikó.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.