Mire Pikóék megszerezték az adminjogot, törölték a Józsefváros Facebook-oldalt

Korábbi adminisztrátorai törölték a Facebook-oldalt, amin keresztül korábban a VIII. kerületi önkormányzat kommunikált kb. 8000 követőjével - írja Pikó András polgármester a Facebookon.

Miután az október 13-án megválasztott Pikó elfoglalta a VIII. kerület polgármesteri posztját, egyebek mellett a korábban a kerület által használt Józsefváros Facebook-oldal belépési adatait is elkérte a korábbi, fideszes vezetés embereitől. Az oldalt azonban lenyúlták, a belépési adatokat nem adták át, helyette a profilt átnevezték Józsefvárosért-ra, megtartva a kb. 8 ezer követőt.

Pikóék a Facebook közép-európai központjához fordultak, mondván, az oldal az önkormányzat tulajdona, és kérték, hogy a Facebook maga adja át nekik az adminisztrátori jogokat. Ez mostanra meg is történt, de posztolni már nem tudtak az oldalra.

„Fél órája elkezdtük volna a munkát, végre kiraktuk volna az első közleményünket, amikor az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt” - írta a polgármester.

Pikó szerint ráadásul a Facebook tájékoztatásából az is kiderült, hogy az oldal korábban egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt. Ez azért lehet aggályos, mert közben a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. éves költségvetéseiben szerepelt az oldal üzemeltetése, tehát közpénz is ment rá. Nem tudni, hogy ez az ausztrál magánszemély hogyan került képbe.

„Fideszes kupleráj ez is, de abban az ügyben vizsgálatot kezdeményezek, hogyan lehetséges, hogy a hivatalos oldalunk egy magánszemélynél volt az elmúlt évtizedben és hogyan lehetséges, hogy erre még közpénzt is költöttünk” - zárta közleményét Pikó.