Pesti Imre: Az ellenzék rombolja az emberek egészségügybe vetett hitét

2019 december 4., szerda 19:34

A Fidesz országgyűlési képviselője, Pesti Imre a Hír Tv-ben beszélt az egyre többet támadott magyar egészségügy helyzetéről és az ellenzéki vádakról.

Azt mondta, „hiába mérünk CT-ben sok mindent”, „ha a CT-k nem kihasználhatók, nincs annyi beteg, sokkal több CT van, mint amennyire szükség van, vagy nincs annyi kórház, ahol el tudnák helyezni az altató gépeket, vagy nincs annyi műtét, akkor értelmetlen ezekről így beszélgetni”. (A CT-k hiánya miatt egyébként évek óta megy a vita, de tény, hogy ha mondjuk minden stadion árából CT-t vennének, az nem lenne értelmes, de erről valójában szó sincs.)

Arról is beszélt, hogy szerinte az ellenzéknek az egészségügy egy olyan terület, ahol mindig lehet hibát találni, mindig bele lehet rúgni, csak ez durván rombolja az orvos-beteg kapcsolatot, a betegek egészségügybe vetett hitét, és nincs semmiféle valóságalapja.

Pesti Imre azt mondta, nyugodtan tudja mondani, hogy a magyar egészségügy minden nehézsége ellenére biztonságosan működik. (Tavaly egyébként 541-en haltak meg kórházi fertőzések miatt.)