Kicsit melegszik az idő a hétvégén

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Jellemzően borult, párás idő lesz a hétvégén. Kissé mérséklődik a hideg, ahol naposabb lesz az idő, ott több fokkal fagypont felett alakulhatnak a maximumok.

Péntek

Az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A magasabban fekvő helyek mellett nagyobb eséllyel a déli megyékben szakadozhat fel a felhőzet és lehet némi napsütés. Néhol előfordulhat hószállingózás, esetleg ónos szitálás. A leghidegebb órákban -8 és mínusz-2, napközben -4 és 1 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol szakadozottabb lesz a felhőzet, ott 2 és 6 fok közötti értékek is előfordulhatnak.

Szombat

Az ország nagyobb részén szintén borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, de kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel a Dél-Alföldön, Alpokalján) szakadozhat a felhőzet, átmenetileg kisüthet a nap. Számottevő csapadék legfeljebb északkeleten és a délkeleti határnál lehet, de kisebb ónos szitálás, hószállingózás bárhol kialakulhat. A minimumhőmérséklet -6 és 0 fok között várható. A nappali maximumok általában -3 és 2 fok között alakulnak, de ahol kisüt a nap, több fokkal melegebb lehet.

Vasárnap

Az ország nagyobb részén marad a borult, párás idő, csak kevés helyen (nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon) szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. A látási viszonyok a korábbi napokhoz képest kedvezőbbek lehetnek. Számottevő csapadék nem lesz, de kisebb ónos szitálás, hószállingózás bárhol kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és 3, a legmagasabb általában -2 és 2 fok között várható. A naposabb tájakon több fokkal melegebb lehet. (MTI/OMSZ)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem