Több évtizedes platánsort kell kivágni Dunaújvárosban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az összes platánt ki kell vágni a dunaújvárosi Vasmű úton, közölte Pintér Tamás, a település októberben megválasztott, ellenzéki polgármestere. A Facebookon azt írta, két okból van erre szükség:

  • egyrészt a fasort közművekre telepítették, így azok felújításakor a fák gyökérzete is sérült, 
  • másrészt időközben mellvédet telepítettek a fák köré, amit aztán tavaly elbontottak, ismét komoly károkat okozva ezzel a gyökérzetnek. 

„Bár a fák az évtizedek alatt a szívünkhöz nőttek és a városkép fontos elemei lettek, a testi épségünknél nincs fontosabb, ezért elkerülhetetlen az eltávolításuk” - írta.

A kivágásra ítélt dunaújvárosi platánsor egy részeFotó: Google Street View

Egyelőre nem döntötték el, milyen fafajtákkal pótolják őket, de a polgármester az egyik kommentben azt ígérte, fontos szempont lesz, hogy hamar megnőjenek. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!