Több évtizedes platánsort kell kivágni Dunaújvárosban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az összes platánt ki kell vágni a dunaújvárosi Vasmű úton, közölte Pintér Tamás, a település októberben megválasztott, ellenzéki polgármestere. A Facebookon azt írta, két okból van erre szükség:

  • egyrészt a fasort közművekre telepítették, így azok felújításakor a fák gyökérzete is sérült, 
  • másrészt időközben mellvédet telepítettek a fák köré, amit aztán tavaly elbontottak, ismét komoly károkat okozva ezzel a gyökérzetnek. 

„Bár a fák az évtizedek alatt a szívünkhöz nőttek és a városkép fontos elemei lettek, a testi épségünknél nincs fontosabb, ezért elkerülhetetlen az eltávolításuk” - írta.

A kivágásra ítélt dunaújvárosi platánsor egy részeFotó: Google Street View

Egyelőre nem döntötték el, milyen fafajtákkal pótolják őket, de a polgármester az egyik kommentben azt ígérte, fontos szempont lesz, hogy hamar megnőjenek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér