Varga Judit: Uniós szintű problémát jelent a Magyarország elleni „politikai boszorkányüldözés”

2019 december 5., csütörtök 19:36

Az Európai Unió válságban van, de ez utat nyithat valami újnak – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Polgári Magyarországért Alapítvány által az emberi jogok napja alkalmából rendezett budapesti konferencián.

Fotó: botost/444.hu

A Párbeszéd vagy monológ: az EU jövője? című rendezvényen a miniszter arról beszélt, az EU nem meri bevallani, amit mindenki tud: azt, hogy gazdasági, migrációs, intézményi és a brexit nyomán integrációs krízishelyzetbe került, és ez nem a tagállamok, hanem az EU válsága.

Kezdődött a gazdasági és pénzügyi válsággal, majd folytatódott a keleti szomszédságunkban tapasztalt biztonsági válsággal és a migrációs válsággal, amit tetézett a brexit által generált integrációs krízis.

Varga Judit szerint az EU a szuverén államok közötti legsikeresebb és legkomplexebb együttműködés. Az EU akkor lehet erős és sikeres, ha erős és sikeres tagállamok alkotják. Meg kell védeni a belső piaci integráció eredményeit és a szabad mozgás jogát, továbbá erősíteni kell az együttműködést a biztonságpolitika, a közös védelempolitika, a versenyképesség, a digitalizáció és a klímavédelem terén – mondta.

Fotó: botost/444.hu

Varga szerint uniós szintű problémát jelent a Magyarország elleni „politikai boszorkányüldözés”, a kölcsönös bizalmon alapuló párbeszéd gyengülése és a kioktató hangok felerősödése, ami különösen az előző bizottságra volt jellemző.

Balog Zoltán volt miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta: a szellemtelen európai elit a párbeszéd ellensége, „mintegy nemzetek feletti zsűriként a semmi, a PC nevében ítélkezik”, kijátssza egymás ellen például a véleményszabadságot és a vélt vagy valós kisebbségi jogokat, érzékenységeket.

Fotó: botost/444.hu

Ennek a nemzeti, vallási, helyi identitástagadó, világkormányzásra törő globalista elitnek és a helyi identitás fontosságát valló lokalista elitnek párbeszédképessé kell válnia, csak így lehet jobb együttműködés kialakítani az EU-ban, de kérdés, hogy a globalisták elismerik-e a lokalistákat – mondta Balog Zoltán. (MTI)