A Fidesz indoka az ellenzéket bénító törvényjavaslatra: a Párbeszéd frakcióalakítása

2019 december 6., péntek 16:52
187

Mindössze két mondattal indokolta a Fidesz-frakció sajtóosztálya az atv.hu-nak, hogy miért nyújtották be a magyar politikai berendezkedést súlyosan befolyásoló módosító javaslatot. A házszabálymódosítás formájában benyújtott csomag legfontosabb pontja talán az, hogy

frakciót ezentúl csak és kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnának.

Ha elfogadják, az komolyan korlátozni fogja mind a független, mind a pártszínekben parlamentbe jutott képviselők alapvető jogait és mozgásterét. A Fidesz szerint

"meg kell akadályozni, hogy a többletjogosultságok miatt olyan képviselők alkossanak frakciót, akikre nem szavaztak kellő számban a választók. Elejét kell venni annak, hogy egy 0 százalékos párt innen-onnan összeverbuvált képviselőkkel hozzon létre parlamenti képviselőcsoportot, ahogy ez a Párbeszédnél történt."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt