Agyonlőtték az indiai rendőrök egy csoportos erőszak őrizetben lévő gyanúsítottjait

bűnügy
2019 december 06., 07:53
Indiai rendőrök a bűncselekmény helyszínén, ahol egy 27 éves állatorvos elleni csoportos erőszak rekonstruálása során agyonlőtték a bűncselekmény négy gyanúsítottját.
photo_camera Indiai rendőrök a bűncselekmény helyszínén, ahol egy 27 éves állatorvos elleni csoportos erőszak rekonstruálása során agyonlőtték a bűncselekmény négy gyanúsítottját. Fotó: NOAH SEELAM/AFP

Agyonlőtték az indiai rendőrök azt a négy férfit, akit egy 27 éves állatorvos csoportos megerőszakolásával és brutális meggyilkolásával gyanúsítottak. A rendőrök állítása szerint éppen a helyszínen próbálták rekonstruálni a bűncselekményt, amikor a négy gyanúsított - Mohammad Areef, Jollu Shiva, Jollu Naven és Chintakunta Chennakeshavuli - szökni próbált, ezért agyonlőtték őket.

A 27 éves állatorvos meggyilkolása hatalmas felháborodást váltott ki az országban, a gyanúsítottak meglincselését még politikusok is követelték.

A gyanú szerint a négy férfi előre eltervezte a bűncselekményt. Miután kiszemelték áldozatukat, leeresztették robogója gumiját. Amikor a nő emiatt félreállt az úton, segítséget ajánlottak neki, hogy aztán a bokrok közé rángassák. Ott csoportosan megerőszakolták, megfojtották, majd a testét egy aluljáróhoz vonszolták és felgyújtották.

A samsabádi rendőrség parancsnokhelyettese, N Prakash Reddy szerint péntek reggel 6-6:30 körül a helyszínen rekonstruálták a bűncselekményt, amikor "a gyanúsítottak megpróbálták megkaparíntani a rendőrök fegyvereit. Tűzharc alakult ki, amiben mind a négy gyanúsított életét vesztette. Két rendőr is megsérült". Reddy beszámolója ellentmond a korábbi rendőrségi tájékoztatásnak, amely három órával korábbra tette a történteket.

Az áldozat családja üdvözölte a gyanúsítottak halálának hírét. "Tíz napja halt meg a lányom. Hálámat fejezem ki a rendőrségnek és a kormánynak ezért, a lányom lelke most már békében nyugodhat" - mondta az áldozat apja az ANI indiai hírügynökségnek. Az Indiai Haladó Nőszövetség viszont elítélte azt, ahogy a négy gyanúsított életét vesztette. "Azt fogják majd mondani nekünk, hogy igazság lett szolgáltatva, bosszút áltak. De ez hamis igazság" - írták közleményükben. Szerintük ugyanis ezzel a hatóságok azt üzenik az erőszak áldozatainak, hogy "nem tudjuk garantálni az utcák biztonságát, képtelenek vagyunk kivizsgálni a nők elleni bűncselekményeket, hogy elég bizonyíték legyen a tettesek bűnösségének bizonyítására, nem tudjuk garantálni, hogy az áldozatok visszakapják a méltóságukat a bíróságon".

Ezt a felvilágosult véleményt nem mindenki osztja, indiaiak sokasága fejezte ki elégedettségét a közösségi médiában a "gyors igazságszolgáltatás" miatt. (Via The Guardian)