Kásler miniszter átadott egy CT-t, ami szerinte az igények 95 százalékát is lefedi

Egészségügy
2019 december 06., 12:18

Sajtótájékoztatót tartottak az emberi erőforrások miniszterének részvételével az Országos Kardiológiai Központban pénteken amiatt, hogy

végre kaptak egy új CT-t.

Kásler Miklós köszöntőjében arról beszélt, hogy 

az új készülék az ország igényeinek 95 százalékát lefedi 

és csaknem 13-15 ezer gyerek és ötezer felnőtt diagnosztikájában, a műtéten átesettek terápiájában és a különböző érsebészeti beavatkozások végzéséhez nyújt segítséget

Fényfestés az új CT-készüléken átadása napján a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI) 2019. december 6-án.
photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Kásler további fejlesztéseket is ígért, például egy MR-készüléket a GOKI-nak. Annak az intézetnek, ami  

évente kilencezer fekvő- és 90 ezer járóbeteget kezel, és a gyermekszívközpontjában  ötszáz gyermekkori szívműtétet és 250 katéteres beavatkozást végeznek. Az ambulancián egy év alatt tízezer vizsgálatot végeznek el hétezer gyereken.

photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.